Verheugen: Katil zanlısının yakalanması sevindirici

Güncelleme Tarihi:

Verheugen: Katil zanlısının yakalanması sevindirici
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2007 12:30

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, Hrant Dink'in katil zanlısının yakalanmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Verheugen ve eşi Gabriella Verheugen, Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parlar Genel Müdürülüğü'ne bağlı ”Ovakorusu Ayı Barınağı”nda incelemelerde bulundu.

Günter Verheugen, gazetecilere yaptığı açıklamada, buraya gelmekten dolayı çok mutluyu olduğunu ifade ederek, bu projenin yalnızca Türkiye'de değil, tüm Avrupa genelindeki benzerleri arasında “mükemmel bir proje” olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin, Hrant Dink'in katilinin yakalanmasıyla ilgili düşüncelerini sorması üzerine Verheugen, “Bununla ilgili ben çok fazla bir şey söyleyemem. Çünkü Türkiye'nin iç işlerini ilgilendiren bir durum ancak katilin yakalanması sevindirici” dedi.

“DİĞER ÜLKELERE ÖRNEK OLMALI”

Günter Verheugen'in eşi Gabriella Verheugen de “Ovakorusu Ayı Barınağı”nı değerlendirirken, Türkiye'de bu tarz bir yapının olduğunu görmenin, kendilerini çok şaşırttığını söyledi.

Haberin Devamı

“Bence Türkiye, bu konuda çok ilerleme kaydetmiş” diyen Verheugen, ”Avrupa'da bile bu barınağın tek olduğunu düşünüyorum. AB zaten, bu tarz yaban hayatı koruma projelerinin gerçekleştirilmesini istiyor. Bence Türkiye, bunu yeterince yerine getirmiş. Bu proje diğer ülkelere örnek olmalı” diye konuştu.

Verheugen, “küresel ısınma nedeniyle ayıların kış uykusuna yatamadığını” hatırlatan bir gazeteciye, “Sonuçta biz havamızı o kadar çok kirlettik ki artık bu şekilde devam etmek zorunda kalacağız. Hayvanların kış uykusuna yatmamaları durumunda, biz onlara yardımcı olacağız” yatını verdi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr. Nilüfer Aytuğ'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Verheugen çiftine, incelemeleri sırasında Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban eşlik etti. Verheugen çifti, ayılara yiyecek de verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!