Slogan atmayın pankart açmayın gösteri yapmayın

Güncelleme Tarihi:

Slogan atmayın pankart açmayın gösteri yapmayın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2007 00:00

Hrant Dink’in cenaze töreni salı günü yapılacak. Dink için ilk tören saat 11.00’de kurucusu olduğu ve genel yayın yönetmenliğini üstlendiği Osmanbey’deki Agos Gazetesi önünde düzenlenecek.

Dink’in naaşı, saat 14.00’te Kumkapı’daki Meryem Ana Kilisesi’nde düzenlenecek törenin ardından Zeytinburnu Balıklı Ermeni Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Agos Gazetesi’nden yapılan açıklamada, "Törenlerde, Hrant Dink’in arzusu üzerine slogan atılmaması, pankart açılmaması, gösteri ortamı yaratılmaması önemle rica olunur" denildi.

Agos Gazetesi’nde Hrant Dink’in ailesinin de katılımıyla, 23 Ocak Salı günü yapılacak cenaze törenine ilişkin ayrıntıların ele alındığı toplantı yapıldı. Balıklı Ermeni Mezarlığı yetkilileri, Dink Ailesi’nin dün sabah mezar yeri için başvuru yaptığını belirterek, "Başvuruyu aile mezarlığı için yaptılar. Henüz tam yeri belirlenmedi. Pazartesi sabahı aile mezarlığı için yer tahsis edilecek ve Hrant Dink için mezar kazılacak" dediler.

Dün gazeteye gelen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "Cenaze günü geniş katılımlı, pankartsız, slogansız bir şekilde Şişli’den Kumkapı’ya yürüyüş yapılacak" dedi. Yürüyüşün hiçbir parti, örgüt veya sendikanın pankartı öne çıkarılmadan yapılmasına özen gösterileceğini anlatan Çelebi, sadece Hrant Dink’in fotoğrafları ve yine onunla ilgili iki sloganın atılmasına karar verildiğini söyledi.

SADECE 2 SLOGAN

Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde bir araya gelen çeşitli STK’ların temsilcileri de, "Hepimiz Hrant Dink’iz" "Hepimiz Ermeniyiz" sloganını seçtiler. STK’lar adına açıklama yapan yazar Oya Baydar, Dink için Agos Gazetesi’nde düzenlecek törenin ardından, Meryem Ana Kilisesi’ne kadar sessiz yürüyüş yapacaklarını söyledi.

2. baskı

AGOS Gazetesi dün 2’nci baskısını ’Yastayız’ sürmanşetiyle yaptı. Birinci sayfada Dink’in "Emin misiniz? Son kararınız mı?" başlıklı yazısının yer aldığı 19 Ocak tarihli gazete başka bir değişiklik yapılmadan 5 bin tane daha basıldı. Bu arada Agos Gazetesi’nin yayın hayatını sürdürüp sürdürmeyeceği de merak ediliyor. Gazetenin İmtiyaz Sahibi Serkis Seropyan, bu konuda bir şey söyleyemeyeceğini belirterek, "Dinamomuzu kaybettik" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!