Teknoloji sınıfları halka açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji sınıfları halka açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2007 00:00

TÜRKİYE genelinde 26 bin 615 okul ve kurumda oluşturulan 29 bin 264 bilişim teknoloji sınıfı, çevre halkının da kullanımına açılıyor. Bilgisayar öğrenmek isteyenler, en yakın okula başvurarak teknoloji sınıfındaki bilgisayardan, öğretmen öncülüğünde ücretsiz yararlanabilecek.

Milli Eğitim Bakan Hüseyin Çelik imzası ile valiliklere gönderilen genelgede, bilişim teknoloji sınıflarının halka açılması istendi. ‘Yaşam Boyu Öğrenme’ kavramı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimi sürekli kılma sorumluluğu bulunduğunu belirten Bakan Çelik, genelgesinde, bu kapsamda halkın bilişim teknolojisi araçlarını kullanması ve internet üzerinden sunulan hizmetlerden yararlanmasının önemini vurguladı.

Bilişim teknolojisi araçlarının kullanımına yönelik kazanılan bilgi ve becerilerin her vatandaşın topluma ve iş hayatına ayak uydurabilmesi bakımından önemli araçlar haline geldiği belirtilen genelgede, yeni iş alanlarının yüzde 90'ında bilişim teknolojisi araçları konusunda bilgi ve becerilere gereksinim duyulduğuna dikkat çekildi.

Bakanlığa bağlı 26 bin 615 okul ve kurumda ADSL ile geniş bant (512/256) internet erişimi gerçekleştirildiği bildirilen genelgede, söz konusu teknoloji sınıflarından yararlanabileceğini belirtildi. Genelgede, “Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim kurumlarında bulunan bilişim teknolojisi sınıflarının Milli Eğitim'in temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda bütün vatandaşlarımızın kullanıma açılarak, bu ortamlarda eğitim verilmesi gerekli görülmektedir. Bilişim teknolojisi sınıfları ile bu sınıflarda bulunan araçlardan özellikle vatandaşların yararlandırılarak, onlara bilgisayar okur- yazarlık becerilerinin kazandırılması ve yaşantılarında bilişim teknolojisi araçlarını daha etkin kullanabilmeleri zorunluluk haline gelmiştir” denildi.

OKUL MÜDÜRLERİ TAKİP EDECEK

Okul müdürlükleri ve bilgisayar formatörleri, bilişim teknolojiisi sınıflarından yararlananların kimlik bilgilerini, bu sınıflara giriş, çıkış ve çalışma saatlerini, bilişim teknolojisi araçlarının kullanma amaçlarını kayıt altına alarak, beyan edilen amaca uygun yararlanıp yararlanmadıklarını izleyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!