Asker yiyor da götürüyor da

Güncelleme Tarihi:

Asker yiyor da götürüyor da
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2007 00:00

AKP Karaman Milletvekili Yüksel Çavuşoğlu, askerlerin günlük yemek bedellerinin dini ve resmi bayramlarda artırılması tartışmalarında, "Onlar zaten yiyeceklerini yiyorlar, götüreceklerini götürüyorlar" dedi.

Milli Savunma Komisyonu dün yaptığı toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri Besleme Kanunu Tasarısı’nı görüştü. Görüşmeler sırasında, tasarının dördüncü maddesinde tartışma çıktı. "Cumhuriyet ve Zafer bayramlarında, dini bayramların ilk gününde ve yılbaşında, ara ögün kapsamındaki yiyecekleri verebilmek için, günlük yemek bedelinin yüzde 50 fazlasına kadar yemek çizelgesi düzenlenir" ifadesinin, AKP İstanbul Milletvekili İnci Özdemir, dini bayramların bütün günleri olarak değiştirilmesini istedi. Komisyon Başkanı İstanbul Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu ve Karaman Milletvekili Yüksel Çavuşoğlu, maddenin değiştirilmesine karşı çıkarken CHP’li üyeler de tartışmaya katıldı. Bu sırada, Çavuşoğlu, "Onlar zaten yiyeceklerini yiyorlar, götüreceklerini götürüyorlar" dedi.

ALBAYIN MAAŞI Diğer komisyon üyeleri Çavuşoğlu’nun bu sözlerini duymazken, Çavuşoğlu bu kez de Bakan Vecdi Gönül’e, "Albay ile Profesörün maaaşının ne kadar olduğunu" sordu. Çavuşoğlu, "Lojman ücretleri ne kadardır, yemek porsiyonları nedir" dedi. Bakan Gönül, Çavuşoğlu’nun sorularına yazılı yanıt vermek istediğini söyleyince, Çavuşoğlu, maddede değişiklik isteyen CHP’li üyelere, "Sizin köyünüzde köylü içecek çorba bulabiliyor mu?" diye sordu. Ancak Çavuşoğlu, bu sözlerini gazetecilerin salonda olmadığını zannederek söylediğini de şu sözlerle savundu: "Siz çıktığınız için söylüyorum bunları. Yazmazsınız değil mi? Yazmayın bunları."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!