AKP’den mal bildirimi atağı

Güncelleme Tarihi:

AKP’den mal bildirimi atağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2007 00:00

Seçime yetiştirilecek bir düzenlemeyle mal bildirimlerindeki gizliliği kaldırma planları yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, sürpriz bir adım atarak, bakanları, parti yöneticileri ve milletvekillerinden mal bildirim istemeye hazırlanıyor.

Bunun ilk adımı, Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan MKYK’da atıldı. Erdoğan’ın talimatıyla, bakan ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu MKYK’nın 50 üyesinden mal bildiriminde bulunmaları istendi. AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, mal bildirimine ilişkin formları toplantıda üyelere dağıtırken, aynı uygulamanın bakan ve milletvekillerine de yaygınlaştırılıp, mal bildirimlerinin isteneceği öğrenildi. AKP’den üst düzey bir kaynak, "İlk milletvekili seçildiğimizde de mal bildiriminde bulunmuştuk. Şimdi, 5 yıllık seçim döneminin sonuna gelinirken yeniden mal bildiriminde bulunacağız. Eğer istenirse, aradan geçen bu sürede kimin mal varlığında, ne gibi bir değişiklik olduğu görülebilir" bilgisini verdi.

Bu eller öpülür

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Türk Kızılayı tarafından afet zararlarının azaltılması ve toplumu harekete geçirme projesi kapsamında düzenlenen toplantıya katıldı. Erdoğan, toplantı sırasında yapılan törende, tüm malvarlığını Kızılay’a bağışlayan Kadriye Alpogat’ın elini öptü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!