ABD bilgi vermedi başsağlığı diledi

Güncelleme Tarihi:

ABD bilgi vermedi başsağlığı diledi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2007 00:00

Beled Havaalanı yakınında 34 kişinin ölümüne yol açan kazayla ilgili ABD açıklama yapmadı ve bilgi vermedi. Sadece Ankara Büyükelçiliği, derin üzüntü duyulduğunu belirten bir açıklama yaparak, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

ABD, Irak’a giderken 34 kişiye mezar olan Antonov-26 tipi uçak, kendi hava üssünün bulunduğu Beled Havaalanı yakınlarında düşmesine rağmen, hiçbir açıklama yapmadı.

ABD makamları kazaya ilişkin bir çok spekülasyon bulunduğu halde, herhangi bir bilgi vermedi. Yalnızca ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, kazadan duyulan üzüntüyü dile getiren bir başsağlığı mesajı yayımlamakla yetindi.

Merkezi Adana’da olan Kulak İnşaat’ın da, Beled’deki ABD Hava Üssü’ne uçak indirme yetkisi bulunan tek sivil kuruluş olduğu öğrenildi.

KAZA NEDENİ KÖTÜ HAVA Dışişleri yetkilileri, Antonov tipi uçağın düşmesinde dışarıdan bir saldırı veya ABD Hava Üssü’nün gerekli iniş iznini vermediğine dair söylentilerle ilgili ellerinde hiçbir bulgunun olmadığını, kendilerine kazanın kötü hava şartlarından dolayı olduğu yönünde bilgi verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Dışişleri yetkikileri, kazanın sivil havacılık genel müdürlüğü yetkililerinin yapacağı incelemeler ve kara kutunun bulunup dinlenmesi sonrası tam olarak netleşeceğini söylemekle yetindiler.

DERİN ÜZÜNTÜ ABD Ankara Büyükelçiliği, Türk işçileri taşıyan uçağın düşmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu bildirdi.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "Irak’ta koalisyon güçlerinin ülkenin yeniden inşasında gösterdiği çabayı desteklemek üzere dün Irak’a gitmekte olan Türk işçilerini taşıyan bir kargo uçağının düştüğünü öğrenmekten dolayı derin üzüntü içindeyiz" denildi.

Kazada hayatını yitirenler de dahil olmak üzere pek çok Türk vatandaşı ve Türk hükümetinin, Irak’ta istikrar, güvenlik ve demokrasinin daha ileriye götürülmesinde gösterdiği çabaların büyük önem taşıdığı kaydedilen açıklamada, "Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk milletine en içten başsağlığı dileklerimizi iletiriz" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!