Web kameradan çıplak şantaj

Güncelleme Tarihi:

Web kameradan çıplak şantaj
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2007 00:00

Kız arkadaşlarının çıplak görüntülerini kullanıp internette chat yaptığı erkekleri "web kamerası" aracılığıyla soyunmaya davet eden Bülent P. görüntülerini kaydettiği kişilere şantaj yapınca yakayı ele verdi.

İZMİR’de biri hemşire, diğeri huzurevinde çalışan iki kız arkadaşının çıplak görüntülerini kullanıp chat yaparken "web kamerası" karşısında soyunmaya ikna ettiği erkek kurbanlarının çıplak görüntülerini kaydeden 32 yaşındaki Bülent P. bu görüntülerle şantaj yapmak isteyince yakalandı.

İzmir’deki bir astsubayın şikayeti üzerine harekete geçen polis, chat yapılan adresten internet sitesi yöneticisinin IP numarasını tespit etti. Bir avukatlık bürosunda icra işlemlerini takip eden Bülent P. ile Tepecik’de bir hastanede görevli hemşire Elvan E. ve Narlıdere’deki bir huzurevinde çalışan Aylin Ö. gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda aralarında astsubayın da bulunduğu kişilerin görüntülerinin yer aldığı yaklaşık 200 CD, 2 dizüstü bilgisayar, digital kayıt cihazları ele geçirildi.

TECAVÜZ CD’Sİ DE BULUNDU

Ele geçirilen CD’lerin tek tek incelenmesi şebekenin çalışma yöntemlerini de ortaya çıkardı. İnternette MSN üzerinden bağlantı kurdukları erkeklerle bir süre konuşan Elvan E. ve Aylin Ö. adlı kızların daha sonra karşısındaki erkeği soyunmaya davet ettiği, bunu sağladıktan sonra da kaydedilen çıplak görüntülerle şantaj yapıldığı belirlendi. CD’lerde Bülent P.’ye ait tecavüz görüntüleri de bulundu. Tuzağına düşürdüğü C.P. ve E.P. adlı kızlara tecavüz edip bunları kaydeden Bülent P’nin, bunları kullanarak şantaj yaptığı anlaşıldı. CD’lerdeki görüntülerden yola çıkılarak yapılan araştırma sonucunda, şebekenin mağdurları arasında avukat, doktor ve askerlerin de bulunduğu tespit edildi.

STRİPTİZ SİTESİ HAZIRLIĞI
/images/100/0x0/55eaac95f018fbb8f88f7a9a


Gözaltındaki zanlıların operasyonun yapıldığı gün çıplak görüntüleri pazarlamak için’www.guzels.com’ adresini de kullanıma açmayı planladıkları ortaya çıktı. Belli ücret karşılığında web kamera aracılığıyla striptiz yapan hemşire Elvan E.’nin kurdukları yeni sitede buldukları kızlarla Bülent P.’nin de girişimleriyle 10 dakikası 40 YTL’den hizmet vermeyi planladıkları öğrenildi. Zanlılar, sorgulamalarında susma haklarını kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!