Gül: Türkiye İran değildir

Güncelleme Tarihi:

Gül: Türkiye İran değildir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2006 00:00

Aralık ayının ortasında İstanbul’da yapılan ve Irak’taki Sünni grupların katıldığı toplantıyı Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül bir TV programında değerlendirdi.

Gül "Toplantı sivil toplum örgütlerinin işi. Hükümetin organizasyonu değil. Bazıları Türkiye’nin demokrasisini, sivil toplum yapısını geliştirmiş bir ülke olduğunu unutuyor. Türkiye’yi İran, Suudi Arabistan, Ürdün, Suriye gibi sanıyorlar. Toplantıya Irak hükümetinin üyeleri ve koalisyon ortakları da katıldı" dedi.

KÜRT-Şİİ İTTİFAKI

Iraklı Kürtler ise İstanbul toplantısını kullanarak Türkiye’nin Şiilerle arasını açmaya çalışıyor. Irak’tan Hacca katılımı belirleyecek toplantı Devlet Başkanı Talabani’nin liderliğini yaptığı Kürdistan Yurtsever Birliği (KYB) tarafından "Irak’a komşu ülkeler toplantısı" olarak sunuldu ve Türkiye’nin davet edilmediği ifade edildi. Irak İslam Devrimi Yüksek Konseyi Üyesi Ammar El Hekim’in, "Mekke’deki toplantımız, İstanbul’daki terörist El Kaide ile bağlantılı Sünni grupların toplantısının alternatifi. Türkiye, bu gruplara kapılarını açtığı için Mekke’ye çağırmadık" açıklaması IKYB’nin internet sitesinde yer aldı ve KYB "Irak’ın içişlerine karışan Türkiye’yi Şiiler de dışlıyor" mesajını yaydı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!