Genç hakimin gurur intiharı

Güncelleme Tarihi:

Genç hakimin gurur intiharı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2006 00:00

Üç kitabı, çeşitli dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunan ve istinaf mahkemelerine geçiş süreciyle ilgili meslektaşlarına eğitmenlik yapan 35 yaşındaki Yargıtay Tetkik Hákimi İnci Biçkin, dün sabah Eryaman’daki evinde tabancayla vurulmuş olarak bulundu.

Bir süredir eşinden ayrı yaşadığı öğrenilen Biçkin’in, ailevi sorunlar yüzünden yaşadığı bunalım sonucu intihar ettiği öne sürüldü.

İNCİ Biçkin, dün sabah 07.00’de Aksaray’da avukatlık yapan eşi Murat Biçkin’le telefonla görüştü. Telefonda yaşanan tartışma üzerine Murat Biçkin, Ankara’ya gelmek üzere yola çıktı. Yoldan eşini arayan Murat Biçkin, yanıt alamayınca baldızını aradı. Murat Biçkin, "İnci’nin telefonları yanıt vermiyor. Bir eve gidip bakar mısın" dedi. Bunun üzerine eve giden ve kapıyı anahtarıyla açan kız kardeşi, İnci Biçkin’in kanlar içindeki cesediyle karşılaştı. Büyük bir şok yaşayan kız kardeş, hemen polisi aradı. İnci Biçkin’in eşiyle tartıştıktan sonra TED Koleji’nde okuyan oğlunu okula gönderdiği ve ardından da intihar ettiği sanılıyor.

AİLEVİ SORUNLAR

Komşuları ve Yargıtay çevrelerine göre Biçkin’in eşi Murat Biçkin, Aksaray’da avukatlık yapıyordu. Bu nedenle bir süredir ayrı yaşayan çiftin arasında ailevi sorunlar bulunuyordu. Bu sorunlar yüzünden İnci Biçkin’in psikolojisi de bir süredir bozulmuştu.

YARGITAY’DA TÖREN

Yargıtay Birinci Başkanlık Tasnif Kurulu Başkanlığı’nda görevli olan İnci Biçkin, çevresinde, "Çok sevilen, mazbut, ağırbaşlı ve başarılı bir isim" olarak tanınıyor. Çok iyi bir hukukçu olan İnci Biçkin’in ölümü, Yargıtay’da büyük bir şok ve üzüntü yarattı. Biçkin için bugün Yargıtay’da tören yapılacağı ve doğum yeri olan Aksaray’da toprağa verileceği bildirildi.

DOKTORA YAPIYORDU

İngilizce ve Almanca bilen İnci Biçkin, istinaf mahkemelerine geçiş süreciyle ilgili seminerlerde hákim ve savcılara eğitmenlik görevini yapmıştı. Biçkin’in aile hukuku, icra iflas ve banka kartları ile ilgili ortak yayınlanmış 3 kitabı vardı. Biçkin’in, elektronik imza kanununun getirdiği düzenlemeler, hukukçu eğitimi hukuk fakülteleri, noterlik ve teknoloji gibi konularda makaleleri de bulunuyor.

SAVCILIK SORUŞTURMAAÇTI

Yargıtay Basın Bürosu’ndan dün yapılan açıklamada, "Acımız büyüktür" denildi. Biçkin’in "tabanca ateşiyle ölmüş olarak" evinde bulunduğu ve ölüm olayının adli soruşturmasının Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütüldüğü belirtildi. Açıklamada, "Büyük meslek donanımına sahip arkadaşımızın kaybı sebebiyle bütün sevenlerine başsağlığı diliyoruz" denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!