Devlet adım atsın PKK’ya ’Mayınların yerini söyle’ deriz

Güncelleme Tarihi:

Devlet adım atsın PKK’ya ’Mayınların yerini söyle’ deriz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2006 00:00

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, "Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürt sorununun çözümünde tercihini demokratik sivil yöntemlerden yana kullanmaya başlaması halinde, örgüte (PKK) ’Bölgeye döşediğin mayınları temizle ya da yerini söyle’ çağrısı yaparız" diye konuştu.

Türk şöyle konuştu:

ŞİDDET DIŞI YÖNTEM Mayınlar savaş hukukunda dahi yasaklanmış bir saldırı-savunma aracı. Biz şiddetin, çatışmanın ve mayının Türkiye’nin gündeminden çıkmasını istiyoruz. Bunun gerçekleşmesi için de öncelikli olarak devletin bu sorunun çözümünün şiddet dışı yöntemlerden geçtiği yönünde bir mesaj vermeli.

ETKİ GÜCÜMÜZ ARTAR Devlet, şiddet dışı yöntemlerle sorunu çözümünü öngördüğünde, DTP de mayın gibi araçların ortadan kaldırılması için çağrı yapar. Çünkü, devletin attığı adım sayesinde, bizim etki gücümüz de artar. Aksi taktirde bizim çağrılarımızın sonuç getirmesi güç olur.

HARİTA VAR MI PKK tarafından bölgeye döşenen mayınların haritalandırıldığına dair bir bilgim yok. Bunu bilme şansımız da yok. Belki var, belki de yok. Mayınların temizlenmesi çağrısı söz konusu olur ve karşılık bulursa, ancak o zaman bir harita var mı yok mu, bilebiliriz.

ÇALIŞMALAR DERİNLEŞİR Haritalandırılmış olmaması halinde ise her kim nereye mayın döşediyse onun çıkartılması için bildiklerini sivil güçlerle paylaşır. Mayınlar temizlenir. Biz de geçmişte döşenmiş mayınlar konusundaki duyarlılığımızı artırırız. Temizlenecek bölgenin yerinin belirlemesi çalışmalarımızı derinleştiririz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!