Kürtler baskını biliyordu

Güncelleme Tarihi:

Kürtler baskını biliyordu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2006 02:30

Süleymaniye baskınını kitap yapan İngiliz Michael Tood, 4 Temmuz öğleden sonra Türk Özel Kuvvetler mensuplarının kaldığı tim binasının 150 metre kadar ötesinde olan Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) Dış İlişkiler Bürosu’na, savaşta kaybettiği kızını aramaya gitmişti.

Saat 15.00 sularında KYB binasının önünde gördüklerini, Türk timi ile birlikte götürüldüğü Bağdat Havaalanı’nda 9 Temmuz günü şöyle kaleme aldı:

"Beyaz bir cipin içinde bir Kürt videoyla Türk timinin bulunduğu binanın filmini çekiyordu. Cipin markası Toyota Land Cruiser idi. İçinde silahlı iki adamın bulunduğu beyaz cipin yanında başka benzer araçlar da vardı. Baskını otomobillerinden seyrediyorlardı. Saat 15.00 olmasına rağmen bana, büronun yemek tatilinde ve kapalı olduğunu söylediler. Birisi film çekerken başka biri de zırhlı araçların bulunduğu tarafın fotoğraflarını çekiyordu. Kamerayı kullanan peşmerge kıyafetinde değildi. İyi giyimli, uzun boylu bir erkekti. Fotoğrafçı da öyle. Orada onları gördüm diye peşmergeler üzerime çullandılar ve Türk timinin gözaltına alındığı avluya götürüp başıma çuval geçirip beni de bekleyen askeri kamyonun içine attılar. Kürt kameraman ve fotoğrafçı baskını çekti sandığımdan dünya basınında çıkacak sandım. İnternette boşu boşuna aradım. Kürtler demek ki bu filmi başka maksatla çektiler. Önceden baskın olduğunu kesinlikle biliyorlardı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!