Kaset Kürtlerde

Güncelleme Tarihi:

Kaset Kürtlerde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2006 00:00

Talabani’nin oğlu Bafel’in çuval baskınını çektiği video filminin Barzani’ye yakın bir grubun elinde olduğu ortaya çıktı. Bir TV’nin yöneticisi, filmin ilk 3 dakikalık bölümünü kendisine izlettirdiklerini anlattı. Yönetici, Barzani’nin filmin Türk TV’sine verilmesini istediğini ancak elinde bulunduranların yüklü para talep ettiklerini söyledi.

SÜLEYMANİYE’deki çuval baskınının Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin oğlu Bafel Talabani tarafından çekildiği belirtilen video filminin, Talabani’ye bağlı Kürdistan Yurtsever Birliği’nde (KYB) değil, Erbil’de Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokratik Parti’ye (IKDP) yakın bir grubun elinde bulunduğu bildirildi. Bu grup, yaklaşık 5 ay önce bölgeyle ilgili yayın yapan bir televizyon kuruluşunun yöneticisine filmin 3 dakikalık bölümünü gösterdi. Televizyon yetkilisi şunları anlattı:

İLK 3 DAKİKA

Bafel Talabani’nin çekim yaptığı kesin. Talabani nedeniyle filmin KYB’nin elinde olduğu tahmin ediliyor. Ancak ben bu filmin, yaklaşık 5 ay önce Erbil’de IKDP’ye yakın bir grupta olduğunu kendim gördüm. Film halen de onların elinde. Bana filmin ilk 3 dakikalık bölümünü gösterdiler. Bu bölümde, Amerikalı askerlerin baskına gelmeleri, Türk timinin kaldığı bina ve birkaç Türk askeri görülüyor. Türk askerlerinin üniformalı olup olmadıkları seçilemiyor. Devamını seyrettirmediler. Baskının olduğu binayı çok iyi bildiğim için filmde gördüğüm binanın da Türk timinin kaldığı yer olduğundan eminim. Bundan dolayı filmde baskın yapılan yer, gerçekten Türk timinin kaldığı binaydı. Bu çok net görülüyor. Bir ara şöyle bir iddia da duydum: Barzani, ’Kurtlar Vadisi Irak" filmi gösterime girince, ellerindeki filmin bir Türk televizyonuna verilmesini istemiş. Ancak tahminime göre, filmi elinde bulunduranlar yüklü para istiyorlar.

SÜRPRİZ DEĞİL

Emekli Korgeneral Köksal Karabay’ın Süleymaniye’deki ’çuval baskınıyla’ ilgili açıklamaları Genelkurmay Başkanlığı için sürpriz olmadı. Karabay’ın baskınla ilgili açıklamalar yapacağına dair Genelkurmay Karargáhı’nın bilgisi olduğu ve buna karşı çıkmadığı öğrenildi. Karabay kendisine gelen talep üzerine Habertürk’teki ’Basın Kulübü’ne çıkacağını ve olayla ilgili aydınlatıcı bilgiler vereceğini Genelkurmay’a bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı da ekrana çıkıp açıklamalarda bulunmasını Karabay’ın kendi inisiyatifine bıraktı. Genelkurmay’ın olayın anlatılmasına karşı çıkmayan bu tavrı son derece anlamlı bulunurken, Karabay’ın anlattıkları karargáhta baştan sona kadar izlenip en ince ayrıntısına kadar not edildi. Karabay’ın geçen pazar akşamı anlattıklarının gazetelere de yansımasından sonra Genelkurmay Başkanlığı’ndan olumsuz bir açıklama gelmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!