'İçki içip namaz kılınabilir'

Güncelleme Tarihi:

İçki içip namaz kılınabilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2006 11:24

SELÇUK Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Tekin Gökmenoğlu, Sarhoş olmayacak şekilde içki içtikten sonra, kendini kaybetmemiş ve söylediklerini hatırlayan bir kişi namaz kılabilir” dedi.

Porf. Dr. Tekin Gökmenoğlu, alkolün haram olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Kuran’daki ayetlerde, ‘Sarhoşken namaza yaklaşmayın. Taki ne dediğinizi bilinceye kadar’ denmektedir. Elbette alkol haramdır. Ama, bir haramın işlenmiş olması, namaz gibi farz olan bir ibadetin terkini gerektirmez. Eğer, içki içen bir kişi ne dedeğini bilmeyecek derecede sarhoş olmuşsa namaz kılamaz. Az miktarda alkol içen bir kişi, namaz kılabilir. Ancak bu alkolün caiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü kılınan namazlar, insanları kötülüklerden uzaklaştırmalıdır. Ancak, buna rağmen hem namaz kılıyor, hem haram işliyorsa bu, müslümanı günahkar yapar.”

İçkili olarak camiye gitmenin dinen caiz olmadığını da belirten Prof. Dr. Gökmenoğlu, “Eğer koku söz konusu ise camide fesat ve fitnelere sebep olur. Ağız kokusu varsa gidilmemeledir. Gittiği taktirde camidekiler tarafından da kınanacaktır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!