İnternette ’it dalaşı’

Güncelleme Tarihi:

İnternette ’it dalaşı’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2006 00:00

Video paylaşım sitesi YouTube’da Türk ve Yunan F-16’ları arasındaki it dalaşını gösteren bir görüntüde, Yunan pilotun Türk pilota küfür etmesi, internet ortamında, Türk ve Yunalılar arasında küfürlerle bezenmiş bir "sanal it dalaşı" başlattı.

1997’de Ege Denizi üzerinde çekildiği ve gerçek olduğu öne sürülen 1 dakika 10 saniyelik videonun başında, ekranda İngilizce yazılmış "F-16 kullanan bir HAF (Yunan Hava Kuvvetleri) pilotu bir THK (Türk Hava Kuvvetleri) F-16’sına kilitleniyor. Alışılmış sonuç..." yazısı beliriyor. Görüntüde daha sonra Yunan pilotun maruz kaldığı yüksek G (yerçekimi ivmesi) nedeniyle nefes sesleri duyuluyor. Ardından iki Yunan pilot arasında geçen telsiz konuşmaları İngilizce altyazı ile ekrana geliyor. Konuşmalarda Yunan pilot, Türk pilotun uçağına kilitlendiğinde, "S.. onu" gibi küfürler etmeye başlıyor. Bu sırada ekranın sağ üst köşesinde HAF: 1-THK:0 yazısı beliriyor.

Görüntüye gelen kullanıcı yorumları ise iki ülkenin internet kullanıcıları arasında küfürleşme yarışına dönmüş durumda. Türk internet kullanıcıları, Yunan pilotların sadece bu tür oyunlarda başarılı olabileceğini söyleyerek, Kıbrıs Harekatı’nı anlatıyorlar. Yunan internet kullanıcıları ise Yunan pilotların Türkleri her ortamda yenebileceğini, zaten Türk uçaklarının sürekli düşüp durduğunu söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!