K.Irak’a asker kaydırıp Kürtlere destek olmayın

Güncelleme Tarihi:

K.Irak’a asker kaydırıp Kürtlere destek olmayın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2006 00:00

Türk Genelkurmayı’nın, ABD’nin Irak’taki askerlerinin kuzeye kaydırılmasına ilişkin kaygılarını Pentagon’a ilettiği belirtildi.

"World Tribune" sitesi "yetkililer" kaynağını göstererek verdiği haberde ABD’nin, Irak’taki en az iki tugayın kuzeyde konuşlandırılmasını gözden geçirdiğini duyurdu. Bu adım ile, Amerikan askerlerinin Irak’taki "daha güvenli" yerlere kaydırılmasının başlayacağı kaydedildi. Tugayların, İran ve Türkiye ile sınır bölgesine yakın bir noktada konuşlandırılmasının, Irak’taki "Özerk Kürt Yönetimi’yle işbirliği içinde" gerçekleşeceği de ifade edildi.

EN İYİ YER K.IRAK

Pentagon’un en az üç ayrı seçeneği gözden geçirdiği belirtilen haberde, bu seçenekler gelecek yılın başında en az 20 bin askerin çekilmesi, derhal asker azaltmaya başlanması ve güvenli alanlarda uzun vadeli mevcudiyet olarak sıralandı. Bir yetkili, "Eğer, uzun vadeli opsiyon olacaksa, askerleri konuşlandıracak en iyi yer, Kürt müttefiklerimizin bulunduğu Kuzey Irak olur" dedi.

Pentagon’un, konuyu Türk Genelkurmayı ile de konuştuğu belirtildi. Buna göre, Ankara, ABD’nin Kuzey Iak’taki askeri varlığının Iraklı Kürtler’in bağımsızlık çabalarına destek olacağı yolundaki kaygısını Pentagon’a iletti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!