Prof. Dr. Yayla ders veremeyecek

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Yayla ders veremeyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2006 12:04

Gazi Üniversitesi (GÜ) Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç, GÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesİ Prof. Dr. Atilla Yayla'nın Atatürk ile ilgili yapmış olduğu konuşmalarının, üniversitenin tümünde infial yarattığını belirterek, “Bu öğretim üyesi, bugünden itibaren ders vermekten uzaklaştırılmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Yamaç,  yaptığı açıklamada, Yayla'nın İzmir'de bir panelde yaptığı konuşmayı anımsattı. Rektör Prof. Dr. Yamaç, şunları kaydetti:

“GÜ'nün bir öğretim üyesinin Atatürk ile ilgili yapmış olduğu çirkin konuşma, üniversitemizin tümünde infial yaratmıştır. GÜ, Atatürk tarafından kurulan çağdaş bir üniversitedir. GÜ'nün tümü, cumhuriyetin temel niteliklerine derinden bağlı olup şu andaki yönetim de bu yönde eğitim öğretim yapmaktadır. Bu yöndeki politikamızdan da asla taviz vermeyeceğiz. Cumhuriyetin kurucusu büyük Atatürk'e 'bu adam' diye hitap edecek derecede 'terbiye azlığı' gösteren bu kişi, hepimizde infial yarattı.”

Prof. Dr. Yamaç, Atilla Yayla hakkında inceleme başlattıklarını belirterek, ”Bu öğretim üyesi bizden önceki yönetim sırasında profesör olmuştur” dedi.

Haberin Devamı

Atilla Yayla'nın fakültesinin izni olmadan İzmir'e gittiğinin belirlendiğini ifade eden Prof. Dr. Yamaç, bundan dolayı da soruşturma açıldığını belirtti.

Anayasa'nın ve yasaların, “Atatürk ilkelerine bağlı öğrenci yetiştirilmesini” öngördüğünü vurgulayan Prof. Dr. Yamaç, Atilla Yayla'nın bu gerekçelere dayanarak bugünden itibaren fakültede ders verme görevinden uzaklaştırıldığını bildirdi. Prof. Dr. Yamaç, inceleme ve soruşturma sonuçlanıncaya kadar Yayla'nın ders veremeyeceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!