Özdağ'ın MHP'den ihracını durmaya yargıdan ret

Güncelleme Tarihi:

Özdağın MHPden ihracını durmaya yargıdan ret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2006 12:35

Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın, MHP Merkez Karar Yönetim Kurulu'nun, tedbirli olarak ihraç edilmesi istemiyle Parti Disiplin Kuruluna sevkine ilişkin kararının ihtiyati tedbir yoluyla durdurulması için açtığı davayı reddetti.

Haberin Devamı

Mahkemenin kararında, avukat Mehmet Savaş Özdağ'ın, MHP Merkez Yönetim Kurulunun Ümit Özdağ'ın kesin ihraç istemi ile tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevkine ilişkin kararının “ihtiyati tedbir yolu ile durdurulması” için 8 Kasım'da nöbetçi mahkemeye başvurduğu anımsatıldı.

Kararda, nöbetçi mahkemenin 10 Kasım 2006'da “2820 Sayılı Siyasi Partiler Yasası'nın 53,57 ve 59. maddeleri ile parti tüzüğünün konuya ilişkin hükümlerine göre parti içi itiraz ve başvuru yollarının tüketilmediği sebebiyle öngörülen süreler bakımından mahkemeye başvurma sürecine gelinmediği” gerekçesiyle başvurunun reddedildiği kaydedildi.

Ret kararına karşı, Ümit Özdağ'ın avukatı Mehmet Savaş Özdağ'ın, itirazda bulunduğu, MHP'nin avukatı Hamit Kocabey'in de “parti içi itiraz yolları tüketilmediği” gerekçesiyle itirazın reddini talep ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

KONGREYLE İLGİLİ SORUNLARIN ÇÖZÜM YERİ

Ankara 24 Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararında, “Ümit Özdağ'ın, Parti Disiplin Kurulu'na sevkine ilişkin sürecin devam ettiğini” kaydedilerek, ”uyuşmazlığa ilişkin parti içi itiraz ve başvuru yollarının tüketilmediği sebebiyle öngörülen süreler bakımından mahkemeye başvurma sürecine gelinmediği” ifadesine yer verildi.

Bu nedenle, Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın, MHP Merkez Karar Yönetim Kurulu'nun, tedbirli olarak ihraç edilmesi istemiyle Parti Disiplin Kurulu'na sevkine ilişkin kararının, ihtiyati tedbir yoluyla durdurulması için açtığı davanın reddedildiği açıklandı.

Mahkemenin kararında, MHP 8. “Olağan Kongresi ile ilgili sorunların çözüm yeri ise İlçe Seçim Kurulu Başkanlığıdır” denildi.

Özdağ, kongrede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye karşı genel başkan adayı olduğunu açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!