Erbakan: AKP'yi İsrail kurdurdu

Güncelleme Tarihi:

Erbakan: AKPyi İsrail kurdurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2006 12:16

Kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, AKP’ye yeni bir benzetmede bulunarak, “İktidara geldiğinde Afyon Hindisi gibi kabarıyordu, dört yılda tüyleri döküldü altından leylek çıktı” dedi. Erbakan, AKP'nin kurulmasında İsrail'in parmağı olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Erbakan, önceki gece Saadet Partisi Bağcılar ilçe teşkilatınca düzenlenen Mazlumlarla Dayanışma toplantısında yaptığı konuşmada, iç ve dış gelişmeleri değerlendirirken, AKP’ye yönelik mesajlar verdi.

Erbakan, AKP’nin kendilerinden ayrılarak yeni bir parti olarak kurulmasının altında İsrail parmağı olduğunu iddia etti. Erbakan, İsrail’in, dünyadaki para gücünü ve satın aldığı adam gücünü elinde tutarak, işbirlikçi yönetimleri kendisine hizmet ettirdiğini belirterek, “İşte ellerindeki medya gücünü kullanarak önce halkı narkozladılar.

Sonra da Milli Görüş’ten bazılarını bölerek bunları iktidara taşıdılar. Ancak iktidara taşıdıkları onların arzu ve hedeflerine hizmet edecek olanlardır” dedi. Erbakan, AKP ile ilgili şu benzetmede bulundu:

AKP'YE "AFYON HİNDİSİ" BENZETMESİ 

Haberin Devamı

“AKP iktidara ilk geldiğinde Afyon Hindisi gibi tüylerini kabartarak, ne kadar güçlü olduklarını söylüyor, neler yapabileceklerini anlatıyorlardı. Ancak aradan dört yıl geçtikten sonra onların kabaran tüyleri döküldü ve bu tüylerin altından bir leylek çıktı.”

Necmettin Erbakan, Papa’nın Türkiye ziyaretine değinirken de, “Bakın Papa Türkiye’ye geliyor. Niçin geliyor? Bizans’ı yeniden kurmak ve patriğe ekümenik vermek için gelecek. AKP ise bunların elini öpmeye hazırlanıyor” diye konuştu.

Erbakan’ın benzetmelerinden ABD Başkanı Bush da nasibini aldı. Erbakan, Bush için “George Bush denen o kafasız kovboy” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!