Deprem Müzesi bu yıl da açılmadı

Güncelleme Tarihi:

Deprem Müzesi bu yıl da açılmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2006 00:00

12 Kasım 1999’da Düzce’de meydana gelen depremin 7’nci yıldönümünde hayatını kaybedenler, Düzce ve Bolu’da düzenlenen törenlerle anıldı. Bolu’daki Deprem Müzesi’nin bu yıl da açılmaması ve Deprem Anıtı’ndaki hasarlar vatandaşları üzdü. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, yetkilileri duyarsızlık ve baştan savma iş yapmakla suçladı.

BOLU’da 12 Kasım 1999’daki depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 48 kişinin anısına yapılan Deprem Anıtı ve Müzesi, depremin 7’nci yıldönümünde de açılamadı. Depremin yıldönümü nedeniyle müzeye gelen vatandaşlar, kapıların kilitli olması üzerine içeriye giremedi. Kapının önünde toplanan vatandaşlar, depremde ölenlerin adlarının yer aldığı kaideye bakarak dua etti. 12 Kasım depremini yaşayan 63 yaşındaki Cemal Demir, "Depremde, Sağlık Mahallesi’nde bulunan evimiz ağır hasar görerek yıkıldı. Allah bu acıları bir daha kimseye yaşatmasın. Aradan 7 yıl geçmesine rağmen, hala deprem müzesinin su sızdırması probleminin çözülememesine bir anlam veremiyoruz. Böyle bir günde anıt ziyarete açık olmalıydı" dedi.

Bu arada, bugüne kadar her 12 Kasım’da deprem anıtının önünde yapılan anma törenleri bu yıl Bolu Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevi’nde yapıldı. Yetkililer, deprem konferansı nedeniyle töreni Öğretmenevi’ne aldıklarını söyledi.

Düzce’de de depremde hayatını kaybedenlerin anısına mevlit okutuldu. Mevlidin ardından vatandaşlar ilçe mezarlığına giderek deprem kurbanları için dua etti. Mezarların başındaki vatandaşların bazılarının ağladığı görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!