Türk birliğine radyasyon şoku

Güncelleme Tarihi:

Türk birliğine radyasyon şoku
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2006 00:00

İtalyan devlet televizyonu RAI, Güney Lübnan’da Türk birliğinin de konuşlandığı Khiam bölgesinde radyoaktif kalıntılara rastlandığını iddia etti.

İTALYAN Devlet Televizyonu RAI, Güney Lübnan’da Türk barış gücü birliğinin de konuşluğu olduğu Khiam bölgesinde radyoaktif kalıntıya rastlandığını öne sürdü. Olay yerine giden RAI muhabiri Flaviano Masela, İsrail’in attığı Bunker Buster bombalarından kaynaklanan radyoaktif kalıntılardan alınan örneklerin iki Lübnanlı fizikçi Ali Kubaissi ve İbrahim Rachidi tarafından İngiltere’nin Harvell Nükleer laboratuarında analiz edildiğini açıkladı. Masela, 10 örnekten ikisinde radyoaktif kalıntıya rastlandığını ileri sürdü.

DÖRT KEZ DOĞRULANDI

Hürriyet’e açıklamalarda bulunan RAI muhabiri Masela, bizzat bölgeye gittiğini ve 2 Kasım’da yapılan ikinci bir analizde İngiltere Oşinografi Bilimler Akademisi’nin de bombada zenginleştirilmiş uranyum bulgularına rastladığını söyledi. Masela, bölgeden getirdiği toprak örneklerinin ise İtalya’nın Ferrara kentindeki Kara Bilimleri Akademisi’nde analiz edildiğini ve yine aynı sonuçların alındığını belirtti. Masela son olarak Milano’daki Nükleer Fizik Enstitüsü’nde ilk analizi doğrulattığını savundu.

RAI’nin aynı zamanda savaş muhabiri olan Flaviano Masela, İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin böyle bir bombayı kullanmadığını söylemesine karşın, bilimsel analizlerin bunun aksini ispatladığını belirterek, "Birleşmiş Milletler’in görev sahasının taranması gerekiyor. Elimizdeki video görüntülerin bir ihbar olarak kabul edilmesini istiyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!