Yangına 1 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Yangına 1 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2006 13:52

Savcılık, Atatürk Havalimanı'ndaki yangına neden olan parfüm şişelerinin girişine izin veren beş güvenlik görevlisinin birer yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi

Haberin Devamı

Atatürk Havalimanı'nın sundurma bölümünde 24 Mayıs 2006'da meydana gelen ve milyonlarca YTL zarara neden olan yangın ile ilgili olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi Başmüdürlüğü'nde görevli beş güvenlikçi hakkında "taksirle yangına neden olma" suçundan dava açıldı. Koruma ve Güvenlik Şef Vekili Aydın Karakulak, Güvenlik Grup Şefi Mustafa Tok ile güvenlik görevlileri Osman Aklan, Metin Yumuşak ve Birol Gaygusuz TCK'nın 171/1-a maddesi gereğince 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

İddianameye göre olay günü Kaçkar Tur tarafından LA Havayollarına ait uçağa yüklenmek üzere toplam 30 ton, 423 parça deri ve tekstil malzemesi sundurma bölümüne getirildi. Yüklenecek kargoların güvenlik görevlileri tarafından X-Ray cihazından geçirildiği belirtilen iddianamede, ancak kolilerde çok sayıda parfüm bulunduğu anlatıldı.

GÖZ YUMULDU

Haberin Devamı

Söz konusu parfüm, yasal miktarın çok üzerinde olmasına rağmen girişine adı geçen güvenlikçiler tarafından göz yumuldu. Uluslararası Hava Taşımacılığı tarafından yayınlanan tehlikeli maddeler listesine göre, içinde yüzde 85 oranında parlayıcı, yanıcı etil alkol barındıran parfümlerin kişi başı 0.5 litreyi geçmemesi şartı bulunduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!