’Şeker Hoca’ organlarını bağışladı

Güncelleme Tarihi:

’Şeker Hoca’ organlarını bağışladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2006 00:00

Malatya’nın ünlü din adamlarından olan ve "Şeker Hoca" lakabıyla anılan Celál Tilgen, organlarını bağışladıktan sonra, "Organ bağışı Allah katında büyük sevaptır" dedi. Tilgen, herkesi organlarını bağışlamaya davet etti.

Malatya Şeker Camisi’nin "Şeker Hoca" lakaplı imamı Celál Tilgen, organlarını bağışladıktan sonra, cemaate de bağışta bulunmaları yönünde tavsiyede bulunuyor. Telkinlerinin ardından 20 kişinin daha organlarını bağışladığını söyleyen Tilgen, "Organ bağışı Allah katında da büyük sevaptır. Herkesi bağışta bulunmaya çağırıyorum" dedi.

Şeker Hoca, vaazları, duaları ve cemaate tavsiyeleriyle Malatya’nın en renkli simalarından biri. Cuma namazlarında farzı kıldırdıktan sonra cemaate, "Bu memleketin 330 milyar dolar borcu var. Haydi şimdi gidin çalışın, memleket düzlüğe çıksın" diyen hoca, neden şık giyindiğini soranlara, "İslam dini cüppe, sarık, takke ve tespihten ibaret değildir. Peygamberimiz sıcak iklimde yaşadığı için entari giymişti. Kutuplarda yaşasa öyle mi giyinecekti? Hayatta olsaydı en şık kıyafetleri giyerdi" sözleriyle de dikkati çekmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!