Bakanı da duymamışlar

Güncelleme Tarihi:

Bakanı da duymamışlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2006 00:00

Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar dün Yozgat’taki bayramlaşma töreninde vali ve emniyet müdürü ile tokalaştı. Almanya’nın difüzyonla aradığı Uyar için Adalet Bakanı Çiçek "Savcılar Hürriyet’in haberlerini ihbar kabul edip harekete geçebilir" demişti.

ALMANYA’da Interpol tarafından difüzyon ile arandığı halde, bakanlarla cenazede saf tutan, Meclis’e rahatça girip çıkan Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, dün de Yozgat’da protokolle bayramlaştı

Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in "Yakalanıp gözaltına alınması zorunluluğu var. Biz Almanya’ya bizde de yargılanabileceğini bildirdik. Ancak onlar orada yargılamak istiyorlar. Savcılar, Hürriyet’in haberini ihbar kabul edip harekete geçebilir" dediği Uyar, Yozgat Belediyesi’ne ait düğün salonunda belediye tarafından düzenlenen halkla bayramlaşma törenine katıldı.

HERKESLE BAYRAMLAŞTI
/images/100/0x0/55ea7dfcf018fbb8f8837efa

Almanya’da gurbetçileri dolandırdığı gerekçesiyle aranan Uyar, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy, Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Erdemir, AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın da katıldığı törende rahat tavırlarıyla dikkat çekti.

Uyar yanında Yimpaş yöneticilerinden Abdullah Örnek ve İdris Kartal’ın da yer aldığı törende herkesle teker teker bayramlaştı. Uyar, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy’un da bayramlarını kutladı. Uyar, hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama isteyen basın mensuplarına, daha sonraki günlerde açıklama yapacağını söyledi.

SAVCILAR TALİMAT VERSİN

Yozgat Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy ise, konuyla ilgili Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in çok net bir şekilde açıklama yaptığını, bu konuda kendilerinin söyleyeceği bir şey olmadığını kaydetti. Bakan Çiçek, Alman makamlarına Uyar’ın Türkiye’de de yargılanabileceğini bildirdiklerini belirterek, "Bizim savcılara talimat verme hakkımız yok. Savcılar yayınlarınızı ihbar kabul edip işlem yapabilirler. Bu konuda bir soruşturma yapılıp yapılmadığını bilmiyorum. Perşembe günü bilgi alıp bildireceğim" demişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!