Ölüye de, bebeğe de sahip çıkan olmadı

Güncelleme Tarihi:

Ölüye de, bebeğe de sahip çıkan olmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2006 00:00

Van’ın Başkale İlçesi’nde uğradığı tecavüz sonrasında bir erkek bebek dünyaya getiren ve ağabeyi Bahri Erdaş tarafından tabancayla vurularak öldürülen 15 yaşındaki Naile Erdaş’ın ne ölüsüne ne bebeğine kimse sahip çıkmadı.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndan getirilen Naile’nin cenazesini almak için Başkale’deki yakınlarından kimse gelmedi. Cenaze ilçe mezarlığına defnedildi. Naile Erdaş’ın 5 günlük bebeği, Van’da bakım yapılamadığı için Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 0- 6 Yaş Çocuk Yuvası’na teslim edildi.

3 TUTUKLAMA

Naile Erdaş’ın babası Mehmet Erdaş, annesi Siti Erdaş, amcası Kerim Erdaş ve dayısı Sabri Erdaş ise dün polis tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Mehmet Erdaş, Kerim Erdaş ve Sabri Erdaş, ’ölüme sebebiyet vermek’ suçundan tutuklanırken, anne Siti Erdaş tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cinayeti işlediği iddia edilen ve ortadan kaybolan Naile’nin ağabeyi Bahri Erdaş da polis tarafından aranıyor. Naile’ye tecavüz ettiği iddia edilen komşusu A.G. de polis tarafından gözaltına alındı.

Belediye gömdü

Töre cinayeti kurbanı Naile Erdaş’ın cenazesine ailesinden kimse sahip çıkmadı. Talihsiz kızın cenazesi Başkale’de belediye ekipleri tarafından ilçe mezarlığında toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!