Seri katiller JİT’e tosladı

Güncelleme Tarihi:

Seri katiller JİT’e tosladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2006 00:00

Bursa, İzmit, Ankara, Mersin ve Adana’da pompalı tüfekle 7 kişiyi öldüren seri katiller, Ankara-İstanbul karayolunda Çamlıdere gişesi yakınlarında, Jandarma İstihbarat’a (JİT) ait sivil plakalı aracı gasp etmek istediler. Zanlılar, silahlarını, aracın içindeki 3 sivil jandarma mensubuna doğrultarak "Çabuk inin" diyerek bağırdılar. Zanlı Mehmet Karahasan elindeki pompalı tüfekle ateş etmek istediği sırada silah tutukluk yaptı. Bunun üzerine jandarmalar, katilleri etkisiz hale getirdi.

Haberin Devamı

BURSA, Sakarya, İzmit, Mersin, Adana ve Ankara’da 7 kişiyi öldüren ve bir kişiyi yaralayan, çok sayıda suçtan sabıkalı 2 cani, gasp etmek istedikleri üçüncü otomobilde Jandarma İstihbarat Teşkilatı’na (JİT) çarptılar. Psikopat seri katiller Mehmet Karahasan ve Yiğit Bekçe, Ankara-İstanbul Karayolu’nda Çamlıdere Gişesi yakınlarında silah çektikleri sivil JİT ekibince yakalandılar.

OTOMOBİLİ İÇİN ÖLDÜ

Bursa, Sakarya ve İzmit’te işlenen cinayetlerden sonra Mersin’in Erdemli İlçesi’ne bağlı Tömük Beldesi’nde market işletmeciliği yapan 26 yaşındaki Özcan Köse’yi öldüren katiller, kullandıkları 54 HP 185 plakalı otomobili Hatay’ın Erzin-Dörtyol karayolunda yaktılar. Seri katillerin kimlikleri konusunda ilk bilgiyi bir gün önce Hendek’te gözaltına alınan, yakılan otomobilin sahibi 27 yaşındaki Celal Aykut Okumuş verdi. Okumuş jandarmadaki ifadesinde "Otomobili arkadaşım olan Mehmet Karahasan istedi, verdim. Ancak cinayetlerle bir ilgim yok" dedi.

Okumuş, Karasan’ın yanındaki kişinin Yiğit Bekçe olduğu bilgisini verince seri katiller bu kimlikle aranmaya başlandı. Zanlılar, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Gülek Köprüsü yakınlarında 33 NZ 802 plakalı otomobili durdurarak, otomobilin sürücüsü 42 yaşındaki Bekir Ciritli’yi de öldürdüler. Polis ve jandarma ekiplerinin peşine düştüğü zanlılar, önceki gece yarısına doğru Ankara’nın Gölbaşı ilçesine geldiler.

BAŞLARINA 6’ŞAR EL

/images/100/0x0/55ea5bfef018fbb8f87ace56


Daha sonra Şahin ve Mehmet Aypek kardeşlere ait benzin istasyonuna gelen Mehmet Karahasan ve Yiğit Bekçe, market görevlisi Enver Aycık (27) ve pompacı olarak çalışan Necati Yücel’i (26) rehin alarak büroya götürdüler. Yücel’in "Ne olur bizi bırakın; ne kadar para istiyorsanız alın" diye yalvarmaları sonuç vermedi. Zanlılar, yere yatırdıkları Yücel ve Aycık’ı domdom kurşunu atan pompalı tüfekle kafalarından 6’şar kez ateş ederek öldürdüler.

UYUYANLAR KURTULDU

Benzin istasyonunda uyuyan Recep Aypek ve Yasin Aydoğan silah sesine uyanarak idare binasına koştular. Cesetleri gören Aydoğan’ın çağırdığı jandarma, kamera kayıtlarından katillerin araçlarının plakasını belirleyerek bütün bölgelere haber verdi. Bu arada iki zanlı, Kızılcahamam’da, araçlarından inerek yol kenarında gezinirken jandarma trafik ekipleri tarafından fark edildiler. Jandarma uzman çavuş, Karahasan ve Bekçe’den kimliklerini göstermelerini istedi. Kimliklerinin araçta olduğunu söyleyen zanlılar, hızla bindikleri otomobille kaçmaya başladılar. Kendilerini takip eden jandarma ekibini atlatan katiller, ıssız bir bölgede otomobili ateşe verip kayıplara karıştılar.

JİT’E GASP GİRİŞİMİ
/images/100/0x0/55ea5bfef018fbb8f87ace58


Yeni bir araç gasp etmek için otoyola çıkan zanlılar, Çamlıdere otoyol gişesinin bulunduğu bölgede, ellerindeki pompalı tüfek ve kurusıkıdan bozma bilye atar tabancayla yolda hareket halindeki ilk aracı el işaretleriyle durdurdular. Aracın, bölgede devriye görevi yapan JİT’e ait sivil bir otomobil olduğundan habersiz, silahlarını üç jandarma mensubuna doğrultan zanlılar, "Araçtan çabuk inin" diye bağırdılar.

SİLAH TUTUKLUK YAPTI

Bu arada Mehmet Karahasan elindeki pompalı tüfekle JİT mensuplarına ateş etmek istedi; ancak silah tutukluk yaptı. Bu durumdan yararlanan jandarma mensupları, bellerindeki silahları çekerek şahısları etkisiz hale getirdiler. Zanlılar, önce Kızılcahamam İlçe Jandarma Komutanlığı’na, sabah saatlerinde de Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildiler. Zanlılar ilk ifadelerinde, 7 kişiyi öldürdüklerini itiraf ettiler.

Her tür suça karışmışlar

Seri katiller JİT’e tosladı


MEHMET KARAHASAN


Sakarya’nın Akyazı İlçesi nüfusuna kayıtlı. 24 yaşındaki Karahasan, henüz 14 yaşındayken Akyazı’da bir kavgada bıçakla adam öldürmek suçundan cezaevine girdi. 1999 yılında "Rahşan affı" olarak bilinen Şartla Salıverme Yasası’ndan yararlanarak cezaevinden çıktı.

YİĞİT BEKÇE

Bursa’nın Gemlik İlçesi nüfusuna kayıtlı. 29 yaşındaki Bekçe, 1991 yılında hırsızlık yaparak ilk suçu işledi. Çoğu Gemlik’te hırsızlık, uyuşturucu kaçakçılığı, silahla yaralama, kadın kaçırma, gasp, ruhsatsız silah taşımaktan 18 suçtan sabıkalı. Bekçe aranıyordu.

Haberin Devamı


Zevk için öldürdüm

İKİ zanlı dün akşam Adli Tıp Kurumu’nda sağlık muayenesinden geçirildi. Muayene çıkışında bir gazetecinin "Neden cinayetleri işlediniz" sorusuna, "Zevk için öldürdüm lan" diye bağıran Yiğit Bekçe kendisini görüntülemeye çalışan bir kameramana tekme atmaya çalıştı.

Haberin Devamı

İlk cinayetten önce serbest bırakılmış

SERİ katillerden Yiğit Bekçe’nin ilk cinayetten bir gece önce ’esrar satmak’ suçundan birlikte yakalandığı arkadaşı Melih Siren’e Bursa’nın Gemlik ilçesinde pompalı tüfekle ateş açtığı belirlendi. Bu arada Yiğit Bekçe ile Mehmet Karahasan’ın, yaralama ve cinayet serisinden bir gün önce Yalova’da rutin trafik denetiminde durduruldukları ve kimlik kontrolundan sonra serbest bırakıldıkları ortaya çıktı. Çevresinde dengesiz hareketleriyle tanınan Yiğit Bekçe’nin bir süre önce birlikte balığa çıktığı arkadaşı Emrah Çelik’i, cebindeki 60 YTL için bıçakla yaraladığı biliniyor. Yiğit Bekçe’nin babası Naci Bekçe’nin ise Gemlik’te altı yıl önce balıkçı iskelesinde içki yüzünden çıkan tartışmada öldürüldüğü ortaya çıktı. Annesi ve kızkardeşi Yalova’da oturan Bekçe’nin zaman zaman Yalova’ya giderek ailesiyle birlikte kaldığı, Gemlik’te yaşayan babaannesi Nebahat Bekçe’yi (74) 20 yıldır görmediği belirtildi.

Eğlence olsun diye başlamıştık cinayetler buraya kadar geldi

SERİ cinayetlerin zanlıları Mehmet Karahasan ve Yiğit Bekçe, savcılıkta birbirlerini suçladı. Karahasan, "Tüm bu hadiseler bir gece eğlenmek için başladı, buraya kadar geldi" dedi. Yakalandıkları sırada uyuşturucunun etkisinde olan zanlıların ifadelerinin alınması için ayılmaları beklendi. Daha sonra sorguya alınan zanlılardan Karahasan, şunları söyledi:

ALEM YAPACAKTIK

"Yalova’da çalıştığım fabrikadan 11 Ekim’de ayrıldım. Tazminatım olan 3 bin YTL’yi bankadan çektim. Yiğit Bekçe de cezaevinde yatmıştı. Bu nedenle ortak nokta bulup arkadaş olduk. Tüm bu hadiseler, bir gece eğlenmek için başladı, bu noktaya kadar geldi." Yiğit Bekçe ise ifadesinde, cinayetlerle ilgisi olmadığını söylerken şunları anlattı: "Gemlik’te Melih Süren’i ben yaraladım. Ancak diğer olaylarla ilgim yok. Hendek’teki cinayeti Aykut Okumuş işledi ve olaydan kısa süre sonra araçtan indi. Mehmet Karahasan beni Yalova’daki kız kardeşimin yanına bıraktı. Sonra gelip beni aldı. Bursa ve İzmit’teki cinayetlere şahit olmadım. Ben küçükken öldürülen babamın katillerini öldürmek varken niye pişmaniyeciyi veya başkalarını öldüreyim. Sadece beni vuran kişiyi vurdum. Suçsuzum."

DEDİĞİNİ KABUL ETTİM

Bekçe, Karahasan’ı tehdit ettiği iddiaları için "Onun elinde av tüfeği var, bende ise kurusıkı tabanca. Bu silah ile ben kendisini nasıl tehdit edebilirim" diye konuştu. Bekçe, diğer cinayetler sırasında niye orada bulunduğu yönündeki soruya ise, "Kendisinden korktum. Elinde bulunan tüfek ile öldürür düşüncesi vardı. Ne diyorsa, ’evet’ dedim, bu duruma geldik. En son Kızılcahamam’da kaçarak kurtulmaya çalıştım. Fakat olmadı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!