92 yaşında yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

92 yaşında yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2006 11:26

Dünyanın en önemli Sümeroloğu Muazzez İlmiye Çığ, bir kitabında "Türbanı ilk takanlar Sümer'deki fahişelerdi" diye yazdığı için mahkemeye verildi. "Örtünme milattan önce de vardı ama din değil kadının toplumdaki durumunu belirlemek için" diye konuşan uluslararası bilim insanı şimdi 1 Kasım'daki duruşmasını bekliyor.

Haberin Devamı

92 yaşındaki Muazzez İlmiye Çığ, 'Vatandaşlık Tepkilerim' isimli kitabında Sümerler'de fahişeliğin kutsal bir iş olarak kabul edildiğini, kendilerini, tanrı namına bu işe gönüllü olarak adayan bu kadınların diğer kadınlardan ayrılsın diye başörtüsü takdığı yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Çığ, için 'Halkı Kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve aşağılama ile hakaret' ettiği gerekçesiyle dava açaldı. 1 Kasım 2006'da İstanbul'da hakim karşısına çıkacak Çığ hakkında 1,5 yıl hapis cezası isteniyor.

"EMİNE ERDOĞAN BAŞINI AÇSIN"

Çığ, Emine Erdoğan'a "Başını aç" önerisinde bulunmuştu. Teklifini kendisine mektupla ilettiğini de söyleyen Dr. Çığ, "Mektupta, 'Böyle bir şey yaparsanız, tarihe geçersiniz. Bütün dünya kadınları size minnettar olur, ödüller verirler' dedim. Ancak mektubuma yanıt bile vermedi" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!