Kuşadası'nda sahte kaymakam kargaşası

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasında sahte kaymakam kargaşası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2006 15:58

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, Kaymakam Ahmet Ali Barış'ın yıllık izin kullandığı dönemde, ilçenin 2 gün süresince kendisini ”stajyer kaymakam” olarak tanıtan sahte bir kaymakam tarafından yönetildiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış'ın 2 hafta önce 15 gün süreyle çıktığı yıllık izinde yerine vekaleten Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu görevlendirildi.

İddialara göre, Kuşadası Kaymakamlığına Celil Ateşoğlu'nun vekalet ettiği dönemin son 2 gününde kaymakamlığa gelen ve kendisini Adem Yıldız olarak tanıtan kişi, Kuşadası Kaymakamlığına “stajyer kaymakam” olarak görevlendirildiğini belirtti.

Son derece rahat ve konuya hakim tavırlarıyla kaymakamlık personelinin kendisinden şüphelenmediği kişi 2 gün süreyle ilçenin tüm resmi işlerini takip ederek, resmi kurum ve kuruluşlara gönderdiği yazılarla icraatlarda bulundu.

SAHTECİLİK GERÇEK KAYMAKAMIN DÖNMESİ İLE ORTAYA ÇIKTI

Kuşadası'nda yaşanan ilginç sahtecilik olayı, ancak Kaymakam Ahmet Ali Barış'ın izinden dönmesiyle anlaşılabildi.
İzin dönüşü, personelinden yerine bir stajyer kaymakamın baktığını öğrenen Kuşadası Kaymakamı Barış, “sahte kaymakam”dan görev kağıdı isteyince durum anlaşıldı.

Haberin Devamı

Kaymakam Barış'ın bu talebini “Elazığ'da yaşayan babam vefat etti, acilen gitmem gerek” diye geçiştiren “sahte stajyer kaymakam”, Kaymakamlık binasından da çıkarak izini kaybettirmeyi başardı.

İlçede 2 gün süreyle kaymakamlık yetkilerini kullanan kişinin yakalanması için ilçe emniyet müdürlüğü tarafından özel bir birim oluşturulduğu öğrenilirken, bu kişinin görev yaptığı dönemde resmi kurum ve kuruluşlara gönderdiği yazılar da geri istendi.

KAYMAKAMLIK İDDİALARI YALANLADI

Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, “sahte stajyer kaymakam” iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu kişinin kendisi izne ayrılmadan hemen önce kaymakamlığa gelerek, “stajyer kaymakam” olduğunu ve stajını Kuşadası'nda yapacağını beyan ettiğini belirtti.

Bunun üzerine söz konusu kişiden görev yazısı istediğini anlatan Kaymakam Barış, şunları kaydetti:

“Ancak kendisi yazının daha sonra geleceğini belirtti. Ben de yazı geldiğinde staja başlayabileceğini söyledim ve izne çıktım. Bu kişi ben izindeyken de birkaç gün her vatandaş gibi kaymakamlığa gelmiş. Ancak staja başlaması gibi bir durum yok. İddialarda olduğu gibi kaymakamlığa vekalet etmesi ise hiç söz konusu değil. Stajyer kaymakamlık, vekalet makamı değildir. Nasıl belirli bir eğitimi alan kişi mesleki deneyim için ilgili kurumlarda eğitiminin bir parçası olarak staj yapıyorsa, stajyer kaymakamlar da öyle. Yoksa bir stajyer kaymakam, kaymakamlığa vekalet edemez.”
Bu kişinin, kendisi izinden dönmeden önce ortalıktan kaybolduğunu belirten Barış, iş başı yapmasının ardından yaptırdığı araştırmada böyle bir stajyerlik durumunun olmadığını tespit etmeleri üzerine, bu kişi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulunduklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!