52 gün sonra

Güncelleme Tarihi:

52 gün sonra
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2011 00:00

Yüksekova’da sivil kıyafetliyken PKK tarafından kalleşçe şehit edilen uzman çavuşlar Yahya Karakaya ile Murat Özkozanoğlu, memleketlerinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

CENAZEDEN FOTOĞRAFLAR

Funda Adile Karakaya 52 gün önce düğünlerinde sarılıp öptüğü eşi Yahya Karakaya’nın bayrağa sarılı tabutuna kapanıp defalarca öptü. Tuğgeneral Ali Lapanta ise Özkozanoğlu’nun cenazesinde gözyaşlarını tutamadı.

HAKKÂRİ’nin Yüksekova İlçesi’nde önceki gün teröristlerin silahlı saldırısında şehit düşen uzman çavuşlar Murat Özkozanoğlu (25) ile Yahya Karakaya (26), dün son yolculuklarına uğurlandı. Cenazede Tuğgeneral Ali Lapanta ağladı, Funda Adile Karakaya 52 gün önce düğünlerinde sarılıp öptüğü eşi Yahya Karakaya’nın bayrağa sarılı tabutuna kapanıp defalarca öptü. 2 yıllık uzman çavuş olan ve ilk görev yerinde şehit düşen Murat Özkozanoğlu için memleketi Adana’daki Sabancı Merkez Camisi’nde tören düzenlendi.

Bir asker gelecek arkadan vurmayacak

Cenaze namazı öncesi Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta ve 39’uncu Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, baba Hasan Özkozanoğlu’na (50) başsağlığı diledi. Şehidin tabutu musalla taşına konulduğu sırada Tuğgeneral Lapanta ağladı, mendille şapkasının altından gözyaşlarını silmeye çalıştı.

Şehidin 5 aylık hamile eşi Neziha Özkozanoğlu, “Hainler sevinmesin. Kocam erkek bebeğimin cinsiyetini öğrenemeden gitti. Şerefsizler korkun bizden. Bir asker daha geliyor. Sizin gibi kahpe olmayacak. Babasını arkasından vurduğunuz gibi vurmayacak benim oğlum” diye ağladı. Şehidin cenazesi Kozan’daki Asri Mezarlık’ta toprağa verildi. Şehit Yahya Karakaya için ise Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi Merkez Camisi’nde tören düzenlendi. Törene Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Namaz sırasında dev Türk bayrağı açıldı, PKK aleyhine sloganlar atıldı. Şehit Karakaya’yla 52 gün önce evlenen ve bir hafta önce görmek için Yüksekova’ya giden Funda Adile Karakaya, “Bir tanem, beni bırakıp nereye gidiyorsun. Canım böyle mi konuşmuştuk” diyerek tabutunu son kez öptü. Acılı eşi, kadın teğmenin yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır teselli etti. Bakan Yıldız ve Kayseri milletvekilleri tabuta omuz vererek bir süre taşıdı. Şehidin cenazesi doğum yeri olan Büyük Gürleyen Köyü’nde defnedildi.

3 kişi gözaltında

52 gün sonra


Karakaya ile Özkozanoğlu’nun şehit edilmesinin ardından teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonlar devam ediyor. Önceki gün ifadelerine başvurulmak üzere, aralarında Nedim Zeydan Caddesi üzerinde işyeri bulunan esnafın da bulunduğu 7 kişi Yüksekova Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüştü. Bu kişilerden 4’ü ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, 3 kişinin gözaltında bulunduğunu, konuyla ilgili çalışmaların kapsamlı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!