Her türlü teamül, nezaket ve tahammül sınırlarını aşıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Her türlü teamül, nezaket ve tahammül sınırlarını aşıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2006 00:20

Konuşmasında TESEV’e de yanıt veren Orgeneral Büyükanıt, TSK aleyhindeki kampanyada kullanılan beyanların her türlü teamül, nezaket ve tahammül sınırlarını aştığını söyledi.

Büyükanıt, şöyle dedi:

Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerini ve değerlerini sorgulama ve aşındırma çabaları artarak devam etmektedir. Bu saldırılar, maalesef bazı kişi ve çevreler tarafından muteber olmanın bir ön şartı olarak görülmekte, saldırının dozu ne kadar artarsa, bu demokratikleşme yolunda atılmış o kadar büyük bir adım olarak kabul edilmektedir. Bu gayretlerin devamı olarak TSK’nın konumu konusunda içeriği maddi hatayla dolu yeni bir belge, almanak yayınlandı. Dikkat çeken en önemli konu dokümanı oluşturan 22 bölümden 9’unun polis akademisi öğretim üyeleri tarafından yazılmasıdır. Bu kurumsal işbirliğine en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde, devletin önde gelen kurum ve kuruluşlarının bu tür çalışmalara katılmalarının nasıl bir fayda sağlayacağını da takdirlerinize bırakıyorum. Belgenin tanıtımında yerli ve yabancı konuşmacıların bazı beyanları, her türlü teamül, nezaket ve tahammül sınırını aşmaktadır.

TÜRK ORDUSU SİLAH KAÇAKÇISI MI?

Bu anlamsız raporun tanıtım konferansına Türk yetkililer de katıldı ve konuşma yaptılar. Basında yer alan bu konuşmalardan bazı ifadeleri takdirlerinize sunuyorum: ’Türk aleminin 200 senedir siyasetle çözemediği en çetin problemlerden bir tanesi, Türk ordusunun silahlanmasıdır. Nereden elde ediyor bu silahı. Hangi imkanlarla.’ Sanki Türk ordusu silah kaçakçılığı yapıyor. Gizli gizli silah sokuyor ülkeye...

’Savunma bütçemiz şeffaf değildir. Milli Eğitim bütçemizde birbirimizin gırtlağına sarılırız. Savunma bütçesi geldiği gibi gider.’ Savunma bütçesi bir yılda hazırlanıyor. 15-20 filtreden geçiriliyor. ’TSK üzerinde yasama, yürütme ve yargı bağlamında hiçbir organın denetleme yetkisi yoktur.’ ’Milli Güvenlik Siyaset Belgesi bakana imza karşılığı verildi. Utanarak söylüyorum milletvekiliyim. İçinde ne olduğunu bilmiyorum.’

Bunlar gerçekleri yansıtmayan, Silahlı Kuvvetleri incitecek beyanlar olduğu için ifade ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yapısı, bu yapı içindeki kurumların ve bir bütün olarak sistemin işleyişi konusunda içimizdekilerin bu hayret verici bilgi noksanlığı karşısında neredeyse biraz önce eksik bilgileri nedeniyle tenkit ettiğim yabancılara haksızlık ettiğimi düşüneceğim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!