'Çaydan geçirme' pozları görevden etti

Güncelleme Tarihi:

Çaydan geçirme pozları görevden etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2006 14:45

BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Adnan Şahin, 'aile dostu' olduğunu iddia ettiği Hatice Ş. ile birlikte verdiği samimi görüntüler nedeniyle görevden alındı.

Haberin Devamı

Basında samimi pozlarının yer almasının ardından eşi ve sevgilisi olduğu iddia edilen Hatice Ş. ile basın toplantısı düzenleyen BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Adnan Şahin, hakkındaki haberleri yalanlamıştı. Ancak Şahin bugün Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş'ın talimatı ile görevden alındı.

Şahin dün türbanlı eşi Nezahat ve türbansız sevgilisi Hatice Ş. ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek güldüren açıklamalarda bulunmuştu. Şahin, Hatice Ş.’yi kucağında gösteren fotoğraf için, "Aile dostumdur. Antalya’da çaydan geçiriyordum" dedi.

Şahin, iş akdi feshedilen bir kişinin aile ortamında çekilen fotoğrafları kişisel çıkarı için kullandığını belirterek, "Burada başka mesajlar verilerek, BELBİM, belediye ve iktidar yıpratılmak isteniyor" dedi. Şahin, Hatice Ş’yi kucağında gösteren fotoğrafa ise "Kendisi aile dostumdur. Antalya’da çaydan geçiriyordum" diye savunma getirdi.

Haberin Devamı

BASINDAKİ HABERLER ÜZERİNE GÖRÜŞME GEREĞİ DUYULMADAN GÖREVDEN ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezinde (İMP) gazetecilerin, Adnan Şahin'in görevden alınıp alınmadığına ilişkin soruları üzerine, “İştirakler Daire Başkanımıza, bu konuyla ilgili gerekli işlemi yapması için talimat verdim. Kendisi sabahleyin görüşüp gerekli işlemi yapacaktı” dedi.
   
Şahin'le görüşüp görüşmediği yönündeki bir soruya da Topbaş, gazetelerde bu sabah çıkan haberi gördükten sonra görüşme gereği duymadığını ifade ederek, ”Çünkü zaten kendisi de onu ifade ediyor. Ama şık değil, kimsenin aile hayatıyla ilgilenmeyiz. Kendi yaşam tarzı farklı olabilir, ama büyükşehirin önemli bir şirketinin başında olan arkadaşlarımızın, toplumun önünde olan insanlar olarak davranışlarına çok dikkat etmeleri lazım” diye konuştu.
   
"HOŞ OLMAYAN YANSIMALAR"

“Aile dostları, kızı, kardeşi olabilir. Ama yine de buna dikkat etmesi gerekir” diyen Topbaş, şunları kaydetti:
   
“Toplumumuzun hassasiyetleri vardır. Bunların dikkate alınması lazım. Maalesef hoş olmayan yansımalar. Bizim her bir arkadaşımız büyükşehiri temsil ediyor. Bu arkadaşların biraz daha dikkat etmesi gerekiyor. Bunların davranışlarını vatandaşlarımız hep takip ediyor.”
   
ŞAHİN'İN YERİNE KOZAKOĞLU

Haberin Devamı

Şahin'in yerine kimin atanacağına ilişkin soruya karşılık Topbaş, “Daha önceden BELBİM'de görev yapan Ahmet Kozakoğlu'nu çağırdım. Deneyimli ve teknik olarak çok donanımlı bir isim. Ben kendisini yakinen de tanıyorum. Ayrıca bizim kaybedecek vaktimiz yok. Daha önce BELBİM'de müdürlük yapmıştır. Bu işi bilen bir arkadaşımızdır. Güven duyduğumuz bir insan, yeniden göreve getirmek istiyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!