Zehirlenen köpekler can çekişirken preslendi

Güncelleme Tarihi:

Zehirlenen köpekler can çekişirken preslendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2006 11:59

Kars’ta düzenlenen ‘Uluslararası Kafkas Kültürleri Festivali’ öncesi sokak köpekleri itlaf edildi. Belediye ekipleri, karanlık çöktükten sonra cadde ve sokaklarda gördükleri başıboş köpekleri zehirli iğneyle öldürdü.

Daha sonra çöp kamyonuna doldurulan köpek leşleri çöp toplama merkezine götürüldü. Bazı hayvanların henüz can çekişirken kamyona yüklenip preslendiği görülürken, Belediye yetkilileri bu iddiayı reddetti. Bazı temizlik işçileri, köpekleri toplamalarını görüntüleyen DHA muhabirini engellemeye çalıştı.

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan ve 11 ülkeden halk dansları topluluklarının katılacağı ‘Uluslararası Kafkas Kültürleri Festivali’ için Kars Belediyesi temizlik seferberliği ilan etti. Cadde ve sokaklarda sürdürülen çalışmaların ardından köylerden getirilip kent merkezine bırakılan başıboş köpekler için de ‘temizlik operasyonu’ yapıldı.

 BELEDİYE BAŞKANI ALİBEYOĞLU'NUN AÇIKLAMASI
Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, başıboş köpeklerin zehirlenerek itlaf edildiği iddialarının doğru olmadığını söyledi. Alibeyoğlu, yaptığı açıklamada, köylerden kent merkezine getirilerek bırakılan başıboş köpeklerin halkı rahatsız ettiğini, bu nedenle sokak köpeklerinin toplatılarak belediye araçlarıyla şehir dışına götürüldüğünü bildirdi. Köpekler yakalanırken de zehirli iğne kullanılmadığını ifade eden Alibeyoğlu, şunları kaydetti:
“Köpeklerin itlaf edildiği iddiaları doğru değil. Bunun yapılması mümkün değil. Yalnızca köylerden getirilerek kent merkezine bırakılan başıboş köpekler, uyuşturucu iğneyle yakalanarak şehir dışına götürüldü.” (A.A)
Dün karanlık çöktükten sonra saat 20.00 sıralarında ara sokakları dolaşan belediye ekipleri, Eski Garajlar semti ile Ortakapı Mahallesi ve Fayton Pazarı’nda rasladıkları başıboş köpekleri önce zehirli iğneyle vurdu. İğneyle vurulan köpekler sokak ortasında uzun süre can çekişti. Daha sonra ölen köpeklerin leşleri, bölgeye gelen çöp kamyonlarına konuldu. Temizlik işçilerinin küreklerle kamyonlara attıkları bazı köpeklerin halen can çekiştiği görüldü. Kamyonda çöplerin içinde de can çekişen köpekler preslendi. Çöplerle birlikte toplanan ve preslenen köpek leşleri, daha sonra Ardahan yolu üzerindeki çöp toplama merkezine götürüldü.

“HEPSİNİ İTLAF EDECEĞİZ”

Belediye Temizlik İşleri Müdürü Mehmet İşim, zabıta ekiplerinin itlaf yaptığını doğruladı. Mehmet İşim, “Kesinlikle canlı canlı arabalara almamaları gerekir. Ben sürekli uyarıyorum çalışanları. Köpekler ne zaman itlaf olursa o zaman arabaya alınır” derken, Zabıta Müdürü Ahmet İli, “Biz zehirli iğneyle itlaf ediyoruz. Şehir genelindeki bütün başıboş köpekleri itlaf edeceğiz. Köpekleri canlı canlı arabalara alamazlar. Bu söz konusu değildir. Vatandaş şikayet ediyor, biz de gidip itlaf ediyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!