Erman Hoca haklı

Güncelleme Tarihi:

Erman Hoca haklı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2006 00:00

Bu sözleri Şehit Er Deniz Yüzgeç’in amcası Erdoğan Yüzgeç, yeğeninin cenaze töreninde Ege Ordusu Harekat Yarbaşkanı Tuğgeneral Hasan Fehmi Canan’a söyledi ve ekledi: "Onun dediği gibi masaya yumruk vurma zamanı, bu işin kökünü kazıma zamanı."

DÜN yurdun dört bir yanındaki şehit cenazelerinde, acı, gözyaşı ve isyan vardı. Bu isyanı ve öfkeyi ise şehit Er Deniz Yüzgeç’in amcası Erdoğan Yüzgeç, Ege Ordusu Harekat Yarbaşkanı Tuğgeneral Hasan Fehmi Canan’a, "Erman Hoca söyledikleriyle eleştirildi ancak haklı. Onun dediği gibi masaya yumruk vurma zamanı" sözleriyle dile getirdi. Şehit er Deniz Yüzgeç’in cenazesi, İzmir’de dün öğle saatlerinde Askeri hastaneden alınarak törenin yapılacağı Bostanlı Beşikçioğlu Camii’ne götürüldü. Tören öncesinde şehit erin babası İsmail Yüzgeç ve amcası Erdoğan Yüzgeç tepkilerini, yanlarına gelen Ege Ordusu Harekat Yarbaşkanı Tuğgeneral Hasan Fehmi Canan’a, "Erman Hoca söyledikleriyle eleştirildi ancak haklı. Onun dediği gibi masaya yumruk vurma zamanı, bu işin kökünü kazıma zamanı. Başbakan’a bu ülkeyi bırakmayacağız" sözleriyle dile getirdi. Tören sırasında baba İsmail Yüzgeç ve amca Erdoğan Yüzgeç’in aynı sözlerle yardım istediği Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık’a anne Ayfer Yüzgeç de, "Komutanım ciğerimiz yandı. Onu doğum günü için izine beklerken, geldiği şekle bakın. Onları koruyun. Onlar da sizin evlatlarınız" dedi.

GİTSİN BİLAL SAVAŞSIN

Jandarma Asteğmen Zeki Burak Okay’ın cenazesi Bursa’da dün önce evine götürüldü. Nilüfer İlçesi’ndeki evinin önüne oğlunun tabutunun geldiğini gören anne Neriman Okay sinir krizleri geçirdi, zenginlerin ve politikacıların çocuklarının hep batıda askerlik yaptığını ileri sürerek, "Bizim çocuklarımızı doğuya gönderiyorlar. Önce Başbakan’ın oğlu Bilal gitsin, doğuda savaşsın" dedi ve beddualar etti. Baba Sezai Okay ise "Şehitliğiyle övünmeyelim. Benim oğlum Anafartalar’da, Çanakkale’de savaşmadı. Benim oğlum şehit olmadı" diye konuştu.

KİM, NEREDE TOPRAĞA VERİLDİ

PKK’lı teröristlerin askeri birliğe düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Piyade Asteğmen Furkan Işık İstanbul’da, Piyade Er Mehmet Öztürk Bursa’da, Jandarma Asteğmen Zeki Burak Okay Bursa’da, Jandarma Er Emrah Yiğit Ankara’da, Van’da İran’dan açılan ateşle şehit düşen Jandarma Er Deniz Yüzgeç İzmir’de törenlerle toprağa verildi. Diyarbakır’da şehit düşen Uzman Çavuş Mustafa Dağ ise bugün Tokat’ta toprağa verilecek.

Benim Genelkurmay Başkanım kodu mu oturtacak

Eski hakem, spor yorumcusu Erman Toroğlu, Şansal Büyüka ile Lig TV’deki Maraton programında, Ankara’da, Ankaraspor-Galatasaray karşılaşmasından önce büyük çoğunluğu gazilerin oluşturduğu Ampute Milli Takımı’ndan çok etkilendiğini belirterek, gönlündeki Genelkurmay Başkanı’nı şöyle dile getirmişti: "Ben Erman Toroğlu olarak değil, bir Türk vatandaşı olarak konuşuyorum ve şunu istiyorum. Sayın Hilmi Özkök Paşa ayrıldı, onun için diyorlar ki çok demokratik, çok beyefendi, çok efendi. Tamam öyle olsun. Ama ben çok demokratik bir Genelkurmay Başkanı istemiyorum abi. Ben asker Genelkurmay Başkanı istiyorum. Sokaktaki insan da asker gibi adam istiyor abi. Benim askerim kodu mu oturtacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!