Tezkere için bugün ’Ulusa seslenecek’

Güncelleme Tarihi:

Tezkere için bugün ’Ulusa seslenecek’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2006 01:33

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan Meclis’ten geçmesi gereken tezkere kararı öncesi AKP milletvekillerini ucu açık bir grup toplantısıyla ikna etmeye çalışacak. Anketlere göre asker gönderme kararını desteklemeyen halk için de bugün ’Ulusa Sesleniş’ konuşması yapacak.

3 NET VEKİL

Hürriyet’in belirlemelerine göre, AKP’de, Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan ve Gaziantep Milletvekili Nurettin Aktaş, asker gönderilmesine her koşulda karşı çıkıyor. Çok sayıda milletvekili de "Gidilmeli, ama" diyerek tereddütlerini sıralıyor. Bu tereddütlerin başında "Hizbullah’a karşı İsrail’in güvenliğini sağlamaya mı gidiyoruz?" endişesi var. Bu isimlerin büyük çoğunluğu ise Ahmet Faruk Ünsal (Adıyaman), Musa Uzunkaya (Samsun), Fehmi Uyanık (Diyarbakır) gibi 1 Mart Tezkeresi’nin de "retçi"leri olanlar. Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez gibi, "Gidilmeli, ama çatışmaya değil, istihkam bölüğüyle insani yardıma" diyen de var.

SÖZÜNÜZÜ SÖYLEYİN

İkinci "1 Mart krizi" yaşamak istemeyen parti yönetimi, tereddüt belirten milletvekilleri konusunda şimdiden alarma geçti. Başbakan Erdoğan da, Salı günkü tezkere oylamasının hemen öncesinde, Pazartesi akşamı yapacağı ucu açık grup toplantısında, "Söyleyecek sözü olan burada söylesin" diyecek.

HALKI DA İKNA

Erdoğan, kamuoyunu da ikna etmeye çalışacak ve bugün "Ulusa Sesleniş" konuşması yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!