Yahudi Müslüman savaşına karışmayın

Güncelleme Tarihi:

Yahudi Müslüman savaşına karışmayın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2006 01:33

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin Lübnan’a asker yollanmasıyla ilgili tezkerenin 5 Eylül’de görüşülmesi kararı almasını, "Türkiye medeniyetler çatışmasının ortasına gidiyor. Ne acıdır ki bu bir Yahudi- Müslüman savaşıdır. Doğrusu Türkiye’nin bu savaşa karışmamasında fayda var" sözleriyle değerlendirdi.

AKP, PKK’YA İLGİSİZ Siyaset bilimci Samuel Huntington’ın ’Medeniyetler Çatışması’ tezine atıfta bulunan Baykal, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün, "Asker yollamasak ağırlığımız azalırdı" açıklamasına, "Türkiye’nin ağırlığı, terörle mücadelede başarıya ulaşmasıyla artar. Hükümetin, Lübnan’a gösterdiği ilgiyi PKK terörü ve Irak’tan esirgemesi dikkatlerden kaçmıyor" diye tepki gösterdi.

EN ESKİ ÇATIŞMA ALANI Baykal, Hazreti İbrahim’in oğulları İshak ve İsmail’e kadar dayanan Yahudiler ile Araplar arasındaki ’çatışma tarihi’ne de üstü kapalı olarak gönderme yaptı. Baykal, "Çatışmanın ilk aşaması yaşanıyor şimdi. Dünyanın en eski çatışma alanına Birleşmiş Milletler Barış Gücü askeri göndererek, bu çatışmayı sona erdirmek mümkün değildir" dedi. Baykal, "Sona ermesi mümkün olmayan bir çatışmanın, Türkiye’nin gündemine ağırlıklı bir şekilde taşınması da son derece sıkıntılı bir durum yaratacaktır" diyerek, şöyle devam etti:

İRAN KATILABİLİR Bu çatışma alanının ikinci halkası, nükleer silahlanma konusunda ortaya çıkan tehditlerle bütünleşmesi olasılığıdır. İran, nükleer silah tartışmalarının bir sonucu olarak bölgeyi istediği zaman ciddi bir çatışma alanı haline getirebilir. Türkiye’nin konumu İtalya’dan, Fransa’dan farklıdır. Ortadoğu ile aramızda, derin bir tarihi geçmişimiz var. Onlar medeniyetler çatışmasının tarafı olarak bölgeye gidiyorlar. Bölgeye gidecek tek Müslüman ülke biziz.

KİM TEMİZLEYECEK Kararı okuduğunuz zaman görüyorsunuz çatışma ihtiyacı var. Bölgenin temizlenmesini sağlamak lazım. Kim temizleyecek, neyle, nasıl temizlenecek? Böyle bir işe teşebbüs etmenin Türkiye’ye nasıl yansıması olur? Hükümetin Lübnan’a asker gönderme kararlılığına karşı tavrımız net. Tezkerenin görüşüleceği 5 Eylül günü, bütün CHP milletvekilleri Meclis’te olacak ve "Hayır" diyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!