50 milyona doktor diploması

Güncelleme Tarihi:

50 milyona doktor diploması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Artvin'de sahte diplomayla doktorluk yaparken yakalanan karı-koca, ‘‘Belgeleri 50 milyon lira verip Hacettepe Üniversitesi'nden aldık’’ dedi.

ARTVİN'de sahte doktorluk yaparken yakalanan Yalçın Demirci ve eşi Fatma Demirci, önceki gün getirildikleri adliyede ilk kez hákim karşısına çıkarıldılar. Yalçın Demirci, doktorluk diplomalarını Hacettepe Üniversitesi' nden 50 milyon liraya aldıklarını söyledi.

İsveç'te tıp okudum

Artvin Ağır Ceza Mahkemesi'nde sahte belge düzenlemek, devleti dolandırmak ve diplomasız olarak doktorluk yapmak suçlarından yargılanan Demirci çifti, avukat istemediklerini belirterek, hastalara muska yazma suçlamasını kabul etmediler. Yalçın Demirci, ifadesinde, liseden sonra İsveç'e gittiğini ve orada tıp eğitimi aldığını ileri sürerek, ‘‘İsveç'te 1987'de mezun oldum. Türkiye'ye döndüm ve 1997 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne denklik belgesi almak için başvurdum. Belge vermediler. Bu sırada 40-45 yaşlarındaki bir kişi bana 20 milyon lira karşılığında Hacettepe'den belge alabileceğini söyledi. İki gün sonra bana denklik belgesini getirdi. İlkokul mezunu olan eşime de belge almak istediğimi söyledim. Bu iş için 30 milyon lira istedi. Birkaç gün sonra eşimin denklik belgelerini de aldım’’ dedi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, gerekli delillerin toplanması için duruşmayı 28 Ocak 2000 tarihine erteledi.

Koca lise, eşi ilkokul mezunu

Fatma ile Yalçın Demirci'nin Artvin'de doktor olarak görev yaptıkları süre içinde devletten 8 milyar 300 milyon lira maaş aldıkları belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!