50 milyon $ ödül kasada kaldı

Güncelleme Tarihi:

50 milyon $ ödül kasada kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2011 00:00

Bin Ladin yankıları sürerken dün üç konuda gelişme yaşandı. Ödül yok: ABD’ye göre kimse ödülü hak etmedi. İzin vermiş: Pakistan, Bin Ladin baskını için 10 yıl önce izin vermiş.Dullar sorgulanacak: ABD, Bin Ladin’in dullarını sorgulayacak.

Haberin Devamı

AMERİKAN hükümeti, Bin Ladin’i ihbar edecek kişiler için öngördüğü büyük ödülü geri çekti. ABD, Usame bin Ladin’in yerini doğru olarak ihbar eden kişiye, belirli koşullarda 50 milyon dolara kadar varan ödül sözü vermişti. Ancak kimse, bu ödülü hak edecek ihbarı yapamadı.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jay Carney, konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen bir soruya, “Bildiğim kadarıyla kimse ciddi ciddi ‘Usame bin Ladin şurada, Abbottabad’daki, hani şu Büyük Cadde’nin üzerinde’ diye bir ihbarda bulunmadı” yanıtını verdi. Bazı Kongre üyeleri şimdi, söz konusu 50 milyon dolarlık ödül fonunun, 11 Eylül saldırılarından mağdur olan kişi ve ailelere dağıtılması için girişimde bulunmaya hazırlanıyor.

ABD ile Pakistan arasında, bundan 10 yıl önce, Bin Ladin konusuyla ilgili özel bir “yakalama” anlaşma yapıldığı öne sürüldü. İngiliz The Guardian gazetesinde yeralan habere göre 2001 yılında, o dönemki ABD Başkanı George W. Bush,  Pervez Müşerref’le biraraya gelerek, “Bin Ladin’in etkisiz hâle getirilmesi için, Pakistan sınırları içinde ABD’ye tek yanlı operasyon izni” konusunu görüştü ve anlaştı.

Haberin Devamı

Dün bir internet sitesi aracılığıyla açıklama yayınlayan El Kaide, ABD’nin “büyük bir hata” yaptığını, “ciddi bir günah” işlediğini belirtti ve Amerikan halkının 2 Mayıs operasyonunun bedelini ödeyeceği tehdidinde bulundu. Açıklamada Obama’nın ordu tarafından korunduğu hatırlatılıyor ve şöyle soruluyor: “Amerikan halkı, saldırılarımıza karşı sizi kim koruyacak?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!