50 Fransız askeri Lübnan'da

Güncelleme Tarihi:

50 Fransız askeri Lübnanda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2006 11:22

BM'nin Lübnan'daki geçici barış gücü UNIFIL'in genişletilmesi ve güçlendirilmesi kapsamında 50 kişilik bir Fransız istihkam birliğinin, İsrail sınırı yakınlarındaki Lübnan limanı Nakura'ya ulaştığı bildirildi.

Fransız subayı Thierry Delorme, askerleri taşıyan ve bir destroyer eşliğindeki “Mistral” adlı geminin şu anda Nakura açıklarında demirlediğini ve kısa süre içinde askerlerin gemiden inmeye başlayacağını ve askerlerle malzemenin gemiden indirilmesi işlemin 3 saat kadar süreceğini belirtti.
Lübnan ordusunun denetiminde bulunan ve UNIFIL karargahı yakınlarındaki Nakura limanı ve Mistral gemisi üzerinde Fransız bayraklı 4 helikopterin uçtuğu da belirtiliyor.
Fransa Savunma Bakanı Michele Alliot-Marie, dün yaptığı açıklamada, Fransız istihkam taburunun Lübnan'a gideceğini açıklamıştı.
Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın Fransa'nın UNIFIL'e sadece 200 asker göndereceğini açıklaması, Fransa'ya güvenen BM'nin beklentilerini karşılamıyor.
1978'den beri bölgede bulunan ve şu anda 2 bin askerin görev yaptığı bu gücün asker sayısının 15 bine çıkarılması bekleniyor. Güçlendirilmiş UNIFIL'e hangi ülkelerin ne kadar asker göndereceği ise henüz netlik kazanmış değil.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!