5 yıldızlı otel keyfi

Güncelleme Tarihi:

5 yıldızlı otel keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2001 12:45

İstanbul'daki otellerde bir gecelik ''kral lüksü'' yaşamanın bedeli 380 dolar ile 7 bin 500 dolar (500 milyon-10 milyar lira) arasında değişiyor. Manzaraları, altın kaplamalı aynaları ve özel dekorasyonlarının yanısıra her türlü konforun düşünüldüğü odalar şimdiye dek pek çok ünlüyü ağırladı.

Haberin Devamı

5 yıldızlı otellerin kral daireleri, manzaraları, dekorasyonları ve sağlanan özel olanaklarıyla devlet adamları, dünyaca ünlü sanatçı ve işadamlarından oluşan çok sayıda konuğa maksimum rahatlık sağlıyor. 

Çırağan Sarayı'nın 12 dairesinin en büyüğünü oluşturan Sultan Dairesi'nin gecelik fiyatı, 7 bin 500 dolar. En büyük özelliği bir zamanlar padişahların yaşadığı gerçek bir saray içinde yer alması olan bu daire, sarayın üst katında bulunuyor ve iki yatak odası ile bir oturma ve yemek salonundan oluşuyor. 

Tüm odaları Boğaz'a bakan daire, dev boyutlu kapıları, büyük avizeleri, kolonları, duvar çinileri, zemine kadar inen camları ile görkemli bir konfora sahip. Eşyalarının tümü Türkiye'de yapılan Sultandairesinin iki banyosunun yanı sıra bir Türk hamamı da var.

Tüm ihtiyaçları özel görevliler tarafından karşılanan konuklar dilerlerse tekne ile Boğaz turuna da çıkabiliyorlar. Her türlü konforun düşünüldüğü dairede, müzik ve kitapsever konuklar da unutulmamış.

Bugüne kadar birçok devlet adamını ve ünlü sanatçıyı ağırlayan Sultan Dairesi'nin misafirleri arasında merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ünlü Tenor Luciano Pavarotti, İspanya Kralı Juan Caos II ve eşi Kraliçe Sofia, Ürdün Kralı Hüseyin ve eşi, ünlü sanatçılar Liza Minelli, eski Almanya Başbakanı Helmut Kohl da yer aldı. 

OSMANLI SÜİTİ

Hyatt Regency'nin ''Osmanlı Süiti'' adlı özel dairesinin bir gecelik fiyatı ise 2 bin 500 dolar. Yaklaşık 240 metrekare kullanım alanı sunan bu bölümde salon, oturma odası, yemek odası, misafir tuvaleti, mutfak, yatak odası ve bağlantılı oturma odası, fakslı çalışma grubu, jakuzili banyo, sauna ve egzersiz bisikleti var.

Salonunda yarım kuyruk piyano ve eski Osmanlı tarzı bir şömine barındıran dairenin iç dekorasyonu eski Türk evleri benzeri ve Osmanlıetkisinde yapılmış. Oturma gruplarını ayırmak için işlemeli paneller kullanılan odadaki tüm halılar da Milas yöresinden sağlanmış. Türk ressamlara ait resimlerin de yer aldığı odada çeşitli antikalar da yer alıyor.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski ABD Başkanı Bill Clinton'un eşi Hilary Clinton ve Tina Turner, bu dairenin konukları oldular.

RICKY MARTIN'İN TERCİHİ

Hilton'un kral dairesinin keyfini çıkarmanın bedeli de yaklaşık 2 bin 500 dolar. Ünlü devlet adamlarının ve şirket yöneticilerinin de kaldığı, Boğaz manzarasına hakim odayı tercih edenler arasında Ricky Martin ve Tom Jones da yer aldı.

Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı oteli olan Hilton'un kral dairesinde 1955 yılından bu yana kullanılan mobilyalar, bakırlar, pirinçler, kilimler ve tabloların yanı sıra modern yaşamın her türlü kolaylığını da bulmak mümkün. 

Daire, bir yatak odası, 2 banyo, çalışma odası, bir özel mutfak, bir Amerikan bar ve birçok antika ile İngiltere'den ithal eşyalar barındırıyor. Bu dairede kalan misafirlere, çiçeklerden, meyve sepetlerine, özel şarap servisinden, akşamları havyar ve kanapeye, Türk tatlılarına kadar uzayan özel ikramlar sunuluyor.

GORBAÇOV, DIAZ VE MOORE FOUR SEASONS'U SEÇTİ

Yaklaşık 200 metrekare genişliğindeki Four Seasons Hotel'in kral dairesinde bir gece kalmanın bedeli de 2 bin dolar.  SSCB'nin dağılmadan önceki son lideri Mihail Gorbaçov'un yanı sıraünlü sinema oyuncuları Cameron Diaz ile Demi Moore'un misafirleri arasında yer aldığı konforlu dairede sunulan kozmetik malzemeleri Bulgari markasını taşıyor.

Kütahya Seramik ve Paşabahçe ürünü aksesuarlarla renklendirilen, antika ahşap tavan göbekli dairede, servis mutfağı, özel tv, müzik seti, çift hatlı telefon, telsiz telefon, faks ve bilgisayar bağlantısı da bulunuyor.

ALTIN KAPLAMA BANYO AKSESUARLARI

Ceylan Intercontinental Oteli'nin farklı zevk ve eğilimlere sahip kişiler için ayrı ayrı dekore edilen dört kral dairesinin gecelik fiyatları 3 bin 250 ile 3 bin 750 dolar arasında değişiyor.  17. kattaki 195 metrekarelik Yıldız Suit'in mobilyaları Versace, altın kaplama banyo aksesuarları ise Rolex imzasını taşıyor. Yaldızlı sarı rengin görkemi yansıtır şekilde kullanıldığı dairenin salon, yatak odası ve banyolarında TV yer alıyor. Şok duş ve şişme yastıklarla donatılmış jakuzinin bulunduğu banyoda Nina Ricci ürünleri kullanılıyor. Dairede ayrıca 5 kişilik bir de sauna var. 

The Marmara'nın Topkapı ve Dolmabahçe adlı kral dairelerinin gecelik ücreti de bin dolar.      Sadeliğin ön planda tutulmaya çalışıldığı ve Fransız tarzının hakim olduğu daireler 180 metrekareden oluşuyor. Perdeleri ve oturma grupları İtalyan kumaşlarından yapılan dairelerde 2 yatak odası, salon, yemek odası, biri jakuzili iki banyo gibi özellikler bulunuyor.

Salonda altın kaplama ayna ve çerçeve içinde antik bir kaftanın, yatak odasında 15. Louis antik Fransız mobilyalarının bulunduğu  Topkapı Dairesi'nin dekorasyonu Uzakdoğu porselenleri gibi ince ayrıntılar ile tamamlanmış. Misafirlere meyve, şarap ve çikolata ikramı da yapılıyor.

Swissotel'in Presidendial Süitlerinde bir gece kalmanın bedeli 2 bin 500 dolar. Eğitimli özel servis elemanlarının hizmet verdiği Boğaz anzaralı bu daireler de her türlü konfora sahip bulunuyor.

Tarihi Pera Palas'ın gecelemeye açık İsmet İnönü ve Celal Bayar'ınadlarıyla anılan, antika eşyalar bulunduran 201 ve 301 numaralı iki özel süiti için de 380 dolarlık fiyat uygulanıyor. 

Ayrıca, kral dairesi gecelik fiyatları, İstanbul'daki 5 yıldızlı otellerden Akgün Otel'de 400-500 dolar, Dedeman'da 500 dolar, Klassis Resort Otel'de 450 dolar, Polat Renaissance'da 900 dolar, Sürmeli'de 700 Dolar düzeyinde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!