5 kişinin yanarak öldüğü kafe için başkana 1221 YTL ceza

Güncelleme Tarihi:

5 kişinin yanarak öldüğü kafe için başkana 1221 YTL ceza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2008 00:00

İzmir’in Balçova İlçesi’nde 18 Şubat 2004’te Şarkevi Kafeterya’da çıkan ve 5 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olan yangında, o dönem DSP’den belediye başkanı olan Ali İhsan Ülker ve 3 kişi hakkında "Görevi ihmal" suçundan açılan dava sonuçlandı.

İzmir 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi, sanıkları önce 3’er ay hapis cezasına çarptırdı. Ceza, daha sonra "iyi halleri" nedeniyle 2’şer ay, 15’er gün hapse, daha sonra da 1221’er YTL paraya çevirdi.

Olay, 18 Şubat 2004’te Sakarya Caddesi’nde beş katlı Nebiha Hanım Apartmanı’nın zeminindeki Şarkevi Kafeterya’da meydana geldi. Yangın sırasında yaşanan patlamayla alev topu gibi dışarı çıkan Açık Öğretim Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü son sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Dürdane Çakır, aynı yaşta ve aynı bölümde okuyan arkadaşı Ebru Temelbasan, Deniz Bilimleri Enstitüsü kantininde çalışan, Açık Öğretim Lise öğrencisi 21 yaşındaki Müjde Başkaya, üniversite sınavlarına hazırlanan 19 yaşındaki Cumhur Çolakoğlu ve bir alışveriş merkezinin yemekhanesinde çalışan 20 yaşındaki Gülhan Deniz yanmış, ikisi olay yerinde, üçü ise hastanede can verirken, kafeteryada garson olarak çalışan 23 yaşındaki Ozan Denizgezen ve 22 yaşındaki Erhan Seyrek, yaralı olarak
/images/100/0x0/55eaf228f018fbb8f8a0e287
kurtulmuştu.

İtfaiye raporunda yangına "flash over" yani "yanma ve patlama"nın neden olduğu açıklanmıştı. Rapora göre yangından iki saat önce bodrumda yapılan tadilat sırasında sıçrayan bir kıvılcımın yalıtım için kullanılan strafor, çuval ve elyafın için için yanmasına neden olduğu ve tam yanma olmadığı için oluşan gazın, kapı açılıp oksijenle buluşunca patlama yapıp yangının kısa sürede yayıldığı belirtilmişti. İşyeri sahibi Sercan Sakın da tutuklanmıştı.İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonucu Sercan Sakın, 3 yıl 4 ay hapis, 297 YTL ve 3 yıl kamu hizmetlerinden men cezasına çarptırılıp, yattığı süre gözönüne alınıp tahliye edilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!