5 kişinin öldüğü zincirleme kazada 3 kişiye para cezası

Güncelleme Tarihi:

5 kişinin öldüğü zincirleme kazada 3 kişiye para cezası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2013 11:54

BURSA’da yoğun sis nedeniyle meydana gelen, 5 kişinin öldüğü, 9 kişinin de yaralandığı zincirleme kazayla ilgili yargılanan 3 sanığa 2-2.5 yıl arasında hapis cezası verildi. Cezayı paraya çeviren mahkeme heyeti diğer 6 sanığın ise beraatlerine karar verdi.

Haberin Devamı

Zincirleme kaza, Bursa- İzmir çevre yolunda 2011 yılının Şubat ayında aşırı sis nedeniyle meydana geldi. Ambulans, çekici, yolcu otobüsü ve TIR’ın da aralarında bulunduğu toplam 13 aracın birbirine çarptığı kazada, Fikret Mutlu (33), Semaye Karamısır (48), Erkan Bilgin (39), Mehmet Donat (34) ve Muttalip Köse (26) ölürken, 9 kişi de yaralandı. Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan 5 aylık hamile olan Çiçek Ürkmen çocuğunu düşürdü.

Can pazarının yaşandığı kazadan sonra gözaltına alınan araç sürücülerinden Hasan Tunç (33), Turhan Düzen (50), Ahmet Afacan (47), Öner Oral (33) ile Nuri Güney (38) tutuklandı, Abdullah Bal (32), Halil Gökdemir (39), Mümin Durgut (39) ve Abdülkadir Yazıcı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak’ suçundan haklarında 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklardan tutuklu olanlar daha sonra serbest bırakıldı. Davaya ilişkin esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Bölümü’nde görevli 3 uzman tarafından hazırlanan üçüncü bilirkişi raporunda kusurlu bulunan tutuksuz sanıklar Mümin Durgut, Abdülkadir Yazıcı ve Öner Oral’ın cezalandırılmasına, diğer sanıkların ise; beraatlerine karar verilmesini istedi.

CEZALARI PARAYA ÇEVRİLDİ

Mahkeme heyeti kısa ara verdikten sonra Mümin Durgut ile Öner Oral’a ’Taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak’ suçundan 3 yıl 4 ay, Abdulkadir Yazıcı’ya ise ’Taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak’ suçundan 3 yıl hapis cezası verdi. Heyet, Durgut ile Oral’a verilen cezayı 24 bin 300’er lira, Yazıcı’nın çarptırıldığı hapis cezasını ise, 18 bin 200 TL’ye çevirdi. Mahkeme, aynı davada yargılanan 6ı sanığın ise beaatlerine karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!