5 çocuğa tekerlekli sandalye

Güncelleme Tarihi:

5 çocuğa tekerlekli sandalye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 12:33

Sivas’ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Ortopedik Engelliler Derneği tarafından düzenlenen programda, 5 engelli çocuğa tekerlekli sandalye verildi.

Programa Vali Ali Kolat, protokol üyeleri ve çok sayıda engelli katıldı. Kahvaltıyla başlayan programda Ortopedik Engelliler Derneği tarafından engelli çocuklara, hayata daha kolay adapte olabilmeleri ve sosyal yaşama katılmalarını kolaylaştırmak için tekerlekli sandalye verildi. Çocuklara sandalyelerini Vali Kolat verdi. Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Mehmet İmre, engellilerin hakları konusunda çalışmaların devam ettiğini ve çok sayıda engelliyi tekerlekli sandalye sahibi yaptıklarını söyledi.

Programda engelli çocuklar ile yakından ilgilenen Vali Ali Kolat ise her insanın her an engelli konumuna düşebileceğini hatırlatarak, “Bugün, çok önemli bir gün. Bugün engelliler için ne yapıyoruz, onun muhasebesini yapmamıza yardımcı olacak bir gündür. Engellilerin de dışarıdaki hayatı tanıyıp, rahatlıkla yaşayabilmeleri için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!