5 bomba uzmanı köpek feci şekilde öldü

Güncelleme Tarihi:

5 bomba uzmanı köpek feci şekilde öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2009 16:03

Binlerce insanın hayatını kurtaran 5 emniyet köpeği, eğitimcilerin ihmali sonucu feci şekilde öldü.

Haberin Devamı

Eğitim almaları için Emniyet Genel Müdürlüğü Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezi'nde getirilen 6 bomba arama köpeği, eğitmenleri tarafından öğle arasında merkeze ait araçlara kilitlendi.

Olay, geçen hafta öğle saatlerinde meydana geldi. Yemek molası veren eğitmenler, eğitime devam etmek üzere geri geldiklerinde üzücü manzarayla karşılaştı.
Çünkü aracın soğutucusu çalıştırılmayınca Alman Kurdu ve Labrador cinsi olduğu öğrenilen köpekler sıcaktan ve havasızlıktan ölmüştü. 6 köpekten sadece biri kurtarılabildi.

Köpeklerden ikisi Emniyet Genel Müdürlüğü, 3'ü çeşitli illerin emniyet müdürlüklerine biri ise Cumhurbaşkanlığı Koruma Timi'ne aitti. Kurtulan köpek de bu time ait olan.

Köpek Eğitim Merkezi'nde meydana gelen bu olay teşkilatı yasa boğdu. Başta eğittikleri köpeklerine gönülden bağlanan ve onlarla birlikte her türlü tehlikeye karşı göğüs geren polis memurları kahroldu.

Haberin Devamı

Olayın ardından Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, sorumlular için soruşturma talimatı verdi. Soruşturma sonucunda ihmali bulunan polislere maaş kesmeden ihraca kadar ceza verilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!