5 bin YTL’lik rüşvet çekine 6'şar yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

5 bin YTL’lik rüşvet çekine 6şar yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2008 14:27

SAKARYA Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nde ‘şube müdürü' olarak görev yaparken bir kooperatifin genel kurulu sırasında kooperatif başkanından 5 bin YTL'lik rüşvet çeki aldığı iddiasıyla yargılanan Zeki Akyüz ile bunu veren iki kooperatif yöneticisine 6'şar yıl hapis cezası verildi. Emekliye ayrılan Şube Müdürü Zeki Akyüz, “Çeki, Antalya Didim'de bulunan villamı kiralayan kooperatif başkanından aldım” diye savunma yaptı.

Sakarya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'ne bağlı kooperatifler bölümünde şube müdürü olarak görev yapan 54 yaşındaki Zeki Akyüz, 4 yıl önce 57 yaşındaki Mehmet Cebeci ile 52 yaşındaki Lokman Hoşgör ile birlikte Hendek Çamlıca Beldesi Kamyoncular ve Tırcılar Motorlu Taşıyıcılar Kooparetifi'nin genel kuruluna girdi. Bakanlık temsilcisi olarak görev alan Zeki Akyüz ve iki Ticaret Müdürlüğü çalışanları iddiaya göre yönetim yanlısı tavırlar sergileyerek kooperatif denetim kurulu üyelerinin genel kurula girmelerini engelledi. Kongre ardından İl Müdürlüğü’nde aynı kooperatifle ilgili ‘bazı dosyaların yok edilmesi' karşılığında İl Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görev yapan Zeki Akyüz kooperatif başkanı olan Fahrettin Parlak'tan kooperatif üyesi Alaybey Günaydın aracılığıyla 5 bin YTL çek aldığı öne sürüldü.

Akyüz, bu çeki 29 Haziran 2004 tarihinde Antalya'da ciro etti. Olayın ortaya çıkması üzerine ‘rüşvet almak', ‘rüşvet vermek' ve ‘görevi kötüye kullanmak' suçundan Sakarya Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü çalışanları Zeki Akyüz, Mehmet Cebeci ile Lokman Hoşgör kooperatif yöneticisi Fahrettin Parlak ve üye Alaybey Günaydın hakkında Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava sonuçlandı. Yargılama sürerken emekliye ayrılan Şube Müdürü Zeki Akyüz son duruşmada verdiği ifadede rüşveti çek ile aldığı iddialarını yalanlayarak şöyle devam etti:

“Antalya Didim'de villam var. 2004 yılında villamı kiraladım. Kiracım 5 bin YTL çeki bana kiraya karşılık verdi. Bu çekte Nurettin Günaydın'a Çamlıca Beldesi Kamyoncular ve Tırcılar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nden geçmiş.“

Mahkeme verdiği kararda buna göre Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü eski Şube Müdürü Zeki Akyüz ‘rüşvet almak', kooperatif yöneticileri Fahrettin Parlak ve Alaybey Günaydın ise ‘rüşvet vermek' suçlarından 6'şar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nde görev yapan Lokman Hoşgör ile Mehmet Cebeci de kooperatif genel kurulunda görevlerini yapmadıkları için 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme bu cezayı tecil etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!