5.5 yıldır kayıp

Güncelleme Tarihi:

5.5 yıldır kayıp
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2013 01:31

20 Mart 2008’den beri izine rastlanmayan Kırşehir’in AK Partili meclis üyesi Hasan Kırışık için polis özel ekip kurdu, ancak henüz sonuç alınamadı. İhbar üzerine bulunan kemikler ise bir kadına ait çıktı.

Haberin Devamı

KIRŞEHİR’de 2008’de ortadan kaybolan AK Partili belediye meclis üyesi Hasan Kırışık ile ilgili sır perdesi aralanamadı. Başbakan Tayyip Edoğan’ın talimatıyla kurulan özel ekip 5 yıldır iz sürüyor. Bir kuyuda bulunan insan kemikleri Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire’de incelendi. Kemikler bir kadına ait çıkınca polis şimdi de kadının kim olduğunun peşine düştü.

Kırışık, 20 Mart 2008’de saat 20.45 sıralarında ortadan kayboldu. Otomobili, Meytaş Köprüsü’ne yakın bir yerde kapıları açık, sol ön cam yarı inik olarak bulundu. Olaydan sonra Kırşehir’i ziyaret eden Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Kırşehir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 5 kişilik özel ekip oluşturuldu. Ekip, Kırışık’ın ailesini, akrabalarını, iş ve siyasi çevresini, gittiği mekanları, son dönemde görüştükleri, telefon kayıtlarını incelemeye aldı. Birçok adrese operasyon düzenlendi, aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Baskın yapılan yerlerden alınan örnekler kriminal laboratuvarlarında incelendi. Gözaltındakiler serbest kalırken Kırışık’ın izine rastlanmadı.

5.5 yıldır kayıp

Haberin Devamı

25 BİN LİRALIK ÖDÜL

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kırışık’ı akıbetiyle ilgili 25 bin lira ödül koyunca, polisi arayan çok sayıda kişi ihbarda bulundu. Polis tüm ihbarları değerlendirildi. Ankara’dan giden dalgızlar bölgedeki su kuyuları ve göletlerde arama yaptı. Kurbağa Adamlar’ın Karakurt’ta bir kuyuda buldukları insana ait kemikler, Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Laboratuvarı’nda incelemeye alındı. DNA tespiti için Hasan Kırışık’ın babası İlyas Kırışık’ın mezarından örnekler alındı. Bu örnekler kemiklerle eşleşmedi. İskelet birleştirilince, cesedin bir kadına ait olduğu anlaşıldı. Polis, kemiklerin hangi kadına ait olduğunu bulmak için son dönemde kaybolan isimler üzerinde çalışma yürütüyor. Bölgedeki gazino ve pavyonlarda zorla kadın çalıştıran, fuhuş çetesi oluşturan bir örgütü incelemeye alan polis, Kırışık’ın kaybolmasının bu suç örgütüyle bağlantısını da araştırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!