4'üncü sınıftan itibaren zorunlu yabancı dil geliyor

Güncelleme Tarihi:

4üncü sınıftan itibaren zorunlu yabancı dil geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılmasına bir hafta kala, 8 yıllık kesintisiz zorunlu ilköğretimle ilgili hazırlıklarını tamamladı. Yeni programa göre, yabancı dil öğretimi bu yıldan itibaren ilköğretimin 4'üncü sınıfından başlayacak ve haftada 3 saat ‘zorunlu' olarak okutulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nca hazırlanan ve bu hafta Bakan Hikmet Uluğbay'ın imzasına sunulacak olan İlköğretim Okullarının Kesintisiz Ders Dağıtım Çizelgesi, 1997-1998 öğretim yılında uygulamaya girecek. Uygulama şu yenilikleri getirecek:

BU YIL HAFTADA 3 SAAT Bu yıl ilköğretimin 4 ve 5'inci sınıflarında haftada 3'er saat İngilizce, Fransızca veya Almanca dersi verilecek.

TÜM OKULLAR Uygulama tüm ilköğretim okullarında başlayacak. Öğretmen gereksinimi bulunan yerlerde, okul dışından hizmet satın alınacak. Yabancı dil bilen diğer branş öğretmenlerinden de yararlanılacak.

ÜST SINIFLARDA 4 SAAT İlköğretimin 6, 7 ve 8'inci sınıflarında okutulan yabancı dil dersi saatleri de artırıldı. Halen her üç sınıfta haftada 3'er saat olan yabancı dil dersi, bu yıldan itibaren haftada 4'er saate çıkarılıyor. Yabancı dil dersine yer açmak ve öğrencileri gereksiz bilgi hamallığından kurtarmak için, matematik, fen bilgisi ve Türkçe dersleri de haftada birer saat azaltıldı.

SEÇMELİ YABANCI DİL İlköğretimin 6, 7 ve 8'inci sınıflarında da, isteyen öğrenci haftada 2 saat seçmeli ek yabancı dil dersi alabilecek.

İLK 3 YIL ‘OYUN' DERSİ Ana hedefi ‘çocuk merkezli eğitim' olarak belirlenen 8 yıllık zorunlu ilköğretim uygulaması çerçevesinde, ilk 3 yıl ‘oyun ve etkinlikler dersi' konuldu.

Ders saatlerinde yapılan ayarlamanın ardından, yeni programların da gündemde olduğu öğrenildi. Halen tüm yükün 4 ve 5'inci sınıflara bindirildiği ders programları hafifletilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!