Saadet davetiyesi

Güncelleme Tarihi:

Saadet davetiyesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2006 00:00

Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı’nın temsili Kürdistan haritalı davetiyeler toplatıldı. Parti yöneticileri, ’Filistin’e destek’ çerçevesindeki davetiyelerin Türkiye’nin bölünmesine karşı uyarı niteliği taşıdığını öne sürdüler.

SAADET Partisi Bolu İl Başkanlığı’nın bastırdığı, üzerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin büyük bir kısmını içine alan temsili Kürdistan haritası bulunan davetiye toplatıldı. Parti yöneticileri, davetiyenin Türkiye’nin bölünmesine karşı uyarıyı hedeflediğini öne sürdüler.

11-12 ve 13 Ağustos’ta Bolu kent merkezindeki Kızılay Meydanı’nda Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı tarafından kurulan çadırda, resim ve slayt gösterileri etkinlikleriyle ’İnsanlık ölmesin, Filistin’e destek’ programı gerçekleştirildi. Program için bastırılan davetiyenin ön kısmının sağ tarafında ağlayan Filistinli çocukların, taş atan Filistinli gençlerin ve eğitim alan Filistinli kızlara bakan İsrail askerinin fotoğrafı yer aldı. Davetiyenin solunda ise ’İnsanlık ölüyor’ yazısının altında Bosna, Afganistan, Irak, Filistin, Lübnan, Süriye, İran gibi ülke adları sıralandı. Ülke adlarının altında ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin de büyük bir kısmını içine alan temsili Kürdistan haritası yer aldı.

Bu haritanın altına da ’Bize el verin. İnsanlık ölmesin’ yazısı koyuldu. Davetiyenin iç kısmında ise yine Filistin’de yaşanan olaylardan fotoğraf karelerine yer verildi. Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 9 Ağustos’ta, yeşil renk zeminde sarı renkli yazıyla ’Kürdistan’ ibareli temsili haritanın bulunduğu davetiyelerle ilgili Bolu Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme kararı üzerine Cumhuriyet Caddesi’ndeki parti binasına giden polis ekibi, davetiyelere el koydu. Filistin’i örnek vermek ve insanları uyarmak için gazete, televizyon ve internet sitelerinde yayınlanan temsili Kürdistan haritasını davetiyelere bastırdıklarını belirten parti yöneticileri, baskın üzerine şaşırdı.

KENE KOMPLOCUSU

SAADET Partisi Bolu İl Başkanlığı, son günlerde basında "kene komplosu"yla da yer almıştı. İl Başkanı Abdullah Uzun, "Son zamanlarda ölümlere neden olan keneleri Bolu’ya İsrailli kadınlar mı getiriyor?" diye sormuş; "Ortadoğu’yu kana bulayan İsrailli pilotlar Bolu’da eğitim görüyor" demişti. Uzun’un iddiaları Milli Gazete’ye manşet olmuştu.

Sözde Kürdistan haritası

DOĞU ve Güneydoğu Anadolu’nun büyük bir kısmını içine alan temsili Kürdistan haritası, Saadet Partisi’nin davetiyesi üzerinde oldukça büyük bir şekilde yer alıyor. Parti yöneticileri, davetiyelerin toplatılması üzerine karşı dava açtılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!