Antalya 50

Güncelleme Tarihi:

Antalya 50
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2006 00:00

Antalya’da Valilik önündeki termometre dün öğle saatlerinde sıcaklığı 50 derece olarak gösterdi. Nem oranının yüzde 86 olduğu Antalya’da caddeler ve sokakların boş olduğu gözlenirken, insanlar plajlar ve havuzlara akın etti.

Antalya’da Valilik binasının hemen dış cephesinde asılı bulunan ve sıcaklıkla nem oranlarını gösteren ışıklı uyarı levhası, güneş altında bulunuyor. Termometre, öğle saatlerinde sıcaklığı 50 derece olarak gösterirken, Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, dün kentteki en yüksek hava sıcaklığı gölgede 43 derece olarak ölçüldü. Öğle saatlerinde nem oranının yüzde 15’lere düştüğü Antalya’da, dün, yılın en sıcak günü olarak kayıtlara geçti.

Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu, vatandaşların sıcaklara karşı uyarılması konusunda belli bir sıcaklık derecesi bulunmadığını söyledi. Antalya’daki önceki gün 40 dereceye ulaşan sıcakla birlikte valiliğin uyarı yaptığını hatırlatan Hanlıoğlu, "Yönetmeliğe göre sıfırın altında 40 derecede çalışılamaz. Ancak sıcaklık konusunda bir karar bulunmuyor" diye konuştu.

ALARM HALİ

Yüksek nem Dünya Sağlık Teşkilatı’na göre tıbbi yönden alarm hali olarak gösteriliyor. Buna göre, 34 derece sıcaklık ve yüzde 95 nem 48 saat sürerse alarm verilmesi gerekiyor. 2000 yılı 13-14 Temmuz’da bütün yurtta rekor sıcakları nedeniyle kamu kuruluşları 2 gün tatil edildi. Adana aynı tarihlerde 39 derece olurken, nem rekoru yüzde 96 ile en yüksek değere çıktı.

YÜZDE 90 NEM

İstanbul’da son 4 yılın en sıcak Ağustos’u 35 dereceye varan sıcaklık ve yüzde 90’lık nem yüzünden dayanılmaz hale geldi. İstanbul Meteoroloji Bölge Müdür Yardımcısı Ergün Güler, hava sıcaklığının 35 derece olduğunu açıkladı. Nem oranının öğle saatlerinde yüzde 35-40, gün batımından sonra yüzde 70, sabah saatlerinde de yüzde 90’lara ulaştığını ifade eden Güler, bu oranın ortalamaların yüzde 10 üzerinde olduğunu vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!