Kafkasyalılardan silahlara veda

Güncelleme Tarihi:

Kafkasyalılardan silahlara veda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2006 00:00

Kafkas Dernekleri Federasyonu, her türlü eğlence ve kutlamada, silah kullanılmaması kararı aldı. Karara göre, düğün davetiyelerine silah kullanılmasının yasak olduğunu gösteren amblem konulacak. Kararlara uymayanların daha sonra yapacağı toplantılara katılım olmayacak.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde düzenlenen "silah bırakma toplantısı"na Kafkas Dernekleri Federasyon Başkanı Şamil Jane ile Bursa, İnegöl, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Kütahya, Bilecik, Balıkesir, Gönen, Susurluk, Bandırma, Eskişehir ve Biga Abhaz Kültür derneklerinin başkanları katıldı.

Federasyon Başkanı Jane, toplantının açılış konuşmasında, bir süre önce İnegöl’e bağlı Kestanealan köyünde düzenlenen sünnet düğününe katılan üniversite öğrencisi Sezin Akoy’un (19), ateşlenen tüfeklerden çıkan kurşunların isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmesinin yüreklerini burktuğunu ifade etti. Bu olaydan herkesin bir ders çıkarması
/images/100/0x0/55eb5c92f018fbb8f8bc32de
gerektiğini anlatan Jane, Abhaz kökenli Sezin’in kendi evlatları olduğunu, Abhazlar olarak "magandaların önüne geçebilmek için" öncelikle kendilerinin mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!