CHP: ABD Türkiye üzerinden İsrail'e silah gönderdi mi

Güncelleme Tarihi:

CHP: ABD Türkiye üzerinden İsraile silah gönderdi mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2006 11:47

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, ABD'nin, Türkiye üzerinden İsrail'e silah ve mühimmat sevk ettiği iddialarını TBMM gündemine getirdi.

Haberin Devamı

Seyhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, İsrail'in Lübnan'ı kan gölüne çevirdiği bugünlerde, ABD'nin silah ve mühimmatları İncirlik Üssünden Taşucu'na, oradan da İsrail'e sevk ettiği; hükümetin de buna göz yumduğu yönündeki bilgilerin kamuoyuna yansıdığını iddia etti.
CHP'li Seyhan, önergesinde şu soruları sordu:

“Bu bilgiler ışığında; üzerinde “USAF” (ABD Hava Kuvvetleri) ve ”Explosive” (patlayıcı) uyarısı bulunan konteynırların, 15 TIR tarafından jandarma ve özel harekat polisi eşliğinde İncirlik'ten Taşucu'na sevk edildiği doğru mudur? Bu sevkıyat konusunda Türk makamlarına bildirilen bir silah ve patlayıcı listesi var mıdır? Bu silahların niteliği nelerdir? Bölgeden İsrail'e gönderilen silahlar konusunda Türk yetkililerin mutabakatı alınmış mıdır, Türk Hükümetinin bir engelleme ya da uyarma girişimi olmuş mudur? Kamuoyuna yansımayan ancak, İsrail'in bölgedeki harekatına destek olmayı amaçlayan bir görüşme tarafınızdan yapılmış mıdır, ABD'ye verilmiş bir söz var mıdır?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!