Kayınvalidenin diş tedavi faturası evliliği bozuyor

Güncelleme Tarihi:

Kayınvalidenin diş tedavi faturası evliliği bozuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2006 00:00

Antalya’da 29 yaşındaki İngilizce öğretmeni Neslihan Çetin’in diş hekimi eşi Barış Çetin, kayınvalidesi Nebahat Bedirhanoğlu’nun dişlerini tedavi etti. İddiaya göre, eşinden bu parayı tahsil etti. Bunun üzerine Neslihan Çetin, eşine boşanma davası açtı. Barış Çetin ise kayınvalidesi için eşinden para aldığına ilişkin iddiaları reddetti.

DİŞ hekimi Barış Çetin, iddiaya göre kayınvalidesi Nebahat Bedirhanoğlu’nun dişlerini yaptı ve faturayı eşi Neslihan Çetin’den iki taksitte tahsile kalkıştı. Bunun üzerine. ODTÜ mezunu olan ancak eşi için kariyerini bırakıp öğretmenlik yaptığını söyleyen Neslihan Çetin de Antalya 1’inci Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açtı.

Kundu İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yapan ve bir süre önce de Antalya Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü bünyesinde İngilizce tercümanlık yapmak üzere görevlendirilen Neslihan Çetin, dava dilekçesinde eşiyle üç yıl önce severek evlendiklerini söyledi. Kendisiyle aynı yaşta olan eşinin, bir süre sonra erken evlendiğini düşünerek bunalıma girdiğini ileri süren Neslihan Çetin, şöyle konuştu:
/images/100/0x0/55ea890df018fbb8f886565b


"Ben onun için akademik kariyerimi bir kenara bırakıp öğretmenlik yapmaya başladım. Ama o motosiklet alıp kendi başına gezmeye, özgeçmişine ’bekarım’ diye yazdırdığı spor salonlarında dolaşmaya başladı. Hamile kaldım, zorla kürtaj yaptırdı. Hatta çocuk sahibi olmamamız için deri altına doğum kontrol amacı ile küçük bir çip koydurdu. Annemin dişlerini yaptı, tedavi ücreti olarak benden 500 YTL aldı, kalan 500 YTL’yi de bir sonraki ay ödeyebileceğimi söylemesi beni yıktı."

Suçlanan eş Barış Çetin de avukatı aracılığı ile mahkemeye gönderdiği yanıtta, eşi Neslihan’ın çok kıskanç olduğunu, kayınvalidesine yaptığı dişlerin maliyetinin 2 bin YTL olduğunu, onu da kendisinin karşıladığını öne sürdü. Avukat Levent Yıldız, savunmasında şunlara yer verdi:

"Annesine yapılan dişlerin maliyeti 2 bin YTL. Tamamı müvekkilim tarafından karşılanmıştır. Müvekkil davalının kıskançlığı yüzünden bir çok hakarete maruz kalmış, toplum içinde küçük düşmüştür. Erkek arkadaşlarını bile kıskanan davalı yüzünden çocukluk arkadaşlarıyla bile görüşemez olmuştur. Belirli kültür seviyesine gelmiş birisinin kendisine zorla kürtaj yaptırıldığını, doğum kontrolüne zorlandığını söylemesi gariptir. Evlilik temelinden sarsılmıştır, boşanmak istiyoruz. Davalı Neslihan Çetin, hem öğretmen olarak devletten para alıyor, hem de özel ders vererek para kazanıyor. İki arabası vardır. Nafaka ve tazminata gerek yoktur."

Diş hekimi ve öğretmen çiftin boşanma davası önümüzdeki günlerde başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!